Lačníte po slunci? Plážová móda MODIVO vás přenese do letní destinace vašich snů

Od té doby, co se v ikonické módní bibli objevilo první focení na pláži, se pojem „plážová móda“ stal ve slovníku oděvních značek doslova nezbytností. Oblečení a doplňky věnované dovolené, slunci
a dovolenkové pohodě se ukázaly jako základní potřeby spojené s relaxací a odpočinkem. Jinak tomu není ani dnes. Originální outfity s úchvatnou přímořskou a exotickou krajinou v pozadí jsou stále tím, co má cenu zlata a všichni je ve svých oblíbených magazínech i každodenních životech
s nástupem léta netrpělivě očekáváme.

Plavky – víceúčelový kousek patřící i do města

Módní značky objevily potenciál plážové módy již dávno, a i v těch nejmenších kouscích našly prostor pro své umělecké vyjádření. A k tomu podněcují i nás. Plavky proto postupem času získaly osobitý charakter a staly se letní mini verzí velkolepých haute couture modelů.

Již několik sezón jsou opravdovým hitem jednodílné plavky připomínající výlet do archivů plaveckých závodů minulého století. Tím se proslavila ženami milovaná značka Undress Code, která nabízí nejen jednodílné plavky asymetrických tvarů a různých materiálů. Ted Baker na tuto sezónu navrhuje květinové jednodílné plavky á la body se zavazováním u krku a v pase. Vypadat budou perfektně i jako základ ke kalhotám a oversized saku.

Ani dvoudílné plavky ale nezůstávají v pozadí. S odkazem na aktuální trendy, kdy rozhodně platí heslo “více je více,” je v módě opět sebevědomí a rafinované odhalování je, obzvlášť v létě, dovoleno. Zárukou nadčasového prázdninového looku jsou potom modely v pastelových barvách značek Banana Moon nebo Mission Swim.

Obuv do písku i na promenádu

Ke svému outfitu slaďte i obuv. Je důležitá nejen z estetických důvodů jako promyšlený doplněk dokonalého looku, ale rovněž by měla být funkční. Při výběru obuvi na dovolenou proto nezapomeňte vzít v úvahu, zda budete většinu času trávit na pláži, ve městě nebo třeba v horách. Pokud vybíráte obuv na bílé písečné pláže, dbejte na lehkost, aby se snadno nazouvala a její materiál vydržel i vyšší teploty. Dobré je zvolit takové boty, které nakombinujete k outfitu na pláž i procházku promenádou.
I nejtěžší úkol, sbalit se do jednoho kufru, potom zvládnete hravě. Pro tyto účely jsou ideální pantofle a sandálky, kterých najdete na modivo.cz širokou škálu, ze které si vybere každý fanda páskových, slip-on i klasických žabek. Své zamilované najdete třeba u značek Karl Lagerfeld, Ipanema, Havaianas, Champion, Casadei, BOSS nebo adidas.

Plážové doplňky k vodě i do města? Ano!

Na dovolené se vyplatí pamatovat na doplňky, jako jsou nejrůznější přehozy, osušky, klobouky nebo sluneční brýle. Každý outfit díky nim posunete ještě o level výš a dokážete mu vdechnout zcela jinou náladu. Pareo a kimono stojí na pomyslné špičce současných trendů a módní značky v nich vidí obrovský potenciál. Nejenže skvěle doplňují plážové outfity, dokáží jim ale dodat i elegantní nádech
a v případě potřeby vaše ramena ochránit před ostrým poledním sluncem. Iconique nabízí pareo
z jemného poloprůhledného materiálu, na podobné motivy a materiály vsadila i značka GUESS.

Žádný look by nebyl úplný bez kabelky. A u těch letních, kdy vsaďte zejména na přírodní materiály, to platí dvojnásob. Ikonickými se letos stanou zejména ty z ratanu, třtiny, bambusu nebo lehkých materiálů jako len nebo plátno. Pokud svou tašku ještě nemáte, hledejte u značek Vero Moda, Liu Jo a GUESS.

Další módní doporučení na dovolenou pod palmou, výlet za město nebo čas strávený na zahradě, najdete na modivo.cz, v prodejnách MODIVO a v aplikaci.