Jitka Klett svou ART FASHION SHOW JITKA KLETT 2023 nadchla hosty z Čech i ze zahraničí!

Po úspěšných módních přehlídkách v Paříži, Miláně a Maroku se módní návrhářka Jitka Klett opět představila na domácí scéně. Pražské Vinohrady byly svědky naprosto originální dechberoucí módní přehlídky Art Fashion Show Jitka Klett 2023.

Na módní přehlídku jedné z nejúspěšnějších módních návrhářek domácí scény si příznivci módy a umění jako takového museli počkat pět let. A to navzdory skutečnosti, že Jitka Klett pořádá autorské módní přehlídky bezmála třicet let! Neplánovanou pauzu způsobila celosvětová pandemie a následné prezentace Jitky Klett v zahraničí.

"Když jsem v prosinci 2022 v Itálii přebírala módního Oscara za dlouholetý přínos módnímu byznysu, zpěvačka Eliška Bučková, která mě tehdy doprovázela, řekla: Tak, teď máš zlatého Oscara, je tedy nutné navrhnout zlatou kolekci. Pobavila mě tím spojením, nicméně jako nápad mi její myšlenka přišla zajímavá. Uplynulo půl roku a zlatá Couture kolekce je na světě."

Hosté módní přehlídky však měli jedinečnou možnost zhlédnout nejen zlatou koekci, ale i další z dílny úspěšné módní návrhářky. Nadšení diváci odměnili potleskem ve stoje přehlídku obou značek Jitky Klett: JK KLETT, která se představila módní kolekcí LUNA 2023 inspirovanou fotografiemi slovenského exprezidenta Rudolfa Schustera a JITKA KLETT COUTURE, módní kolekce SPLYNUTÍ inspirovaná siluetou ženského těla. Klobouky pro tuto kolekci byly vytvořeny ve spolupráci se známou modistkou Jolanou Kotábovou. Originální modely doplňoval stejně tak jedinečný make-up, o který se postarala společnost Infokrása, zatímco nevšední účesy byly dílem kadeřnického salonu Franck Provost.

Unikátní módní přehlídka s nejnovějšími kreacemi módní návrhářky Jitky Klett je právem považována za nejlepší kulturní produkci tohoto roku. Probíhala totiž nejen za hudebního, ale také tanečního a pěveckého doprovodu. Hosté tak paralelně sledovali modelky procházející po chodnících kolem zahrady, nad jejich hlavami, v otevřených balkónových oknech překrásné prvorepublikové vily, probíhala hudební produkce a na zatravněném prostoru taneční.

Hudební dramaturgii velkolepé show bravurně zvládla Zdeňka Žádníková a taneční choreografii Andrea Straková. Hosté si poslechli houslového virtuóze Jaroslava Svěceného, zazpívala Maella, česká zpěvačka, která přiletěla z Londýna, kde žije, Varine Mkrtchyan, Eliška Bučková nebo Markéta Laštovičková. Tanečním vystoupením zaujaly Daria Lazucová, Markéta Šandová, Adéla Libalová a Veaceslav Burlac.

Tuto velkolepou módní událost si nenechala ujít řada významných hostů, především ze sféry top businessu jako například Simona Kijonková s manželem, ale také významní podnikatelé ze zahraničí, jako je prezidentka Oriental FAshion Week v Paříži Hind Joudar nebo majitelé největší z textilních výstav VIPTEX Turecko. Show si nenechal ujít ani známý odborník na ženskou krásu ze Slovenska Jozef Oklamčák nebo zpěvačka Leona Machálková a slovenská herečka Jana Kolesárová.

Jako každý velký projekt se ani tento samozřejmě neobešel bez podpory partnerů, kterým patří poděkování. Společnost UEPA advokáti, Stop Cafe ORLEN Benzina, která hosty hýčkala kvalitními produkty, jež dobrým vínem doplnila společnosti ADVIVUM.

Zdroj: Helena Váňová Production