Přehlídka: CALVIN KLEIN 205W39NYC

Podzimní kolekce 2018 značky CALVIN KLEIN 205W39NYC s titulem LANDSCAPES (KRAJINA), byla předvedena v epickém a imaginárním prostředí, které zároveň připomíná filmové natáčecí studio. Jevištní pozadí vychází z nedávné historie značky CALVIN KLEIN, ale v jiné podobě: zlomky instalací Sterling Rubyho pro značku se objevily spolu s fragmenty stodol z devatenáctého století, které byly zachyceny v letošní jarní kolekci CALVIN KLEIN 205W39NYC. Na stěnách stodol jsou umístěny reprodukce děl Andyho Warhola, použité ve stejné kolekci, v bilboardové velikosti. Kromě nich se ze stěn vynořují trubky vzduchového potrubí evokující cizorodý dotek vědeckého nebo laboratorního prostředí. Na podlaze jsou velké hromady popcornu, které z dálky připomínají sníh.

Tato kolekce a místo konání je ukázkou probíhající více úrovňové spolupráci mezi společností CALVIN KLEIN a Nadací vizuálního umění Andyho Warhola. Postavičky Kojota a Pštrosa ze série komedií Looney Tunes společnosti Warner Bros, které byly původně promítány jako krátké filmy v kinech od roku 1949, jsou zobrazeny na některých částech oděvů. Posledně jmenované připomínají nevinnost dětství, nejdůležitější myšlenku American Youth, a mohou být rovněž chápány jako podobenství splnění amerického snu.

Simons představil svou letošní podzimní kolekci publiku ve kterém byli významní hosté, jako například Nicole Kidman, Lupita Nyong’o, Isabelle Huppert, Margot Robbie, Millie Bobby Brown, A Rocky, Laura Dern, Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Letitia Wright, Sebastian Stan, Bill Skarsg?rd, Lucas Hedges, Judith Light, Kyle MacLachlan, James Murphy, Sandy Brant, Cindy Sherman, Kelela, Dev Hynes, Christina Ricci, Harris Dickinson, Ashton Sanders, Alex Hibbert, Rowan Blanchard, Amandla Stenberg, Anya Taylor Joy, Rachel Brosnahan, Alfie Allen, Bernard Sumner, Dane DeHaan, Paris Jackson, Maya Hawke, Jack Kilmer, Julia Garner, Sergei Polunin, Annabelle Sciorra, Valeria Bilello, Natasha Dupeyrón, Cindy Crawford, Rande Gerber, Karlie Kloss, Carolyn Murphy, Helena Christensen, Winnie Harlow, Jelly Lin, Jessica Jung, Camila Coelho, Helena Bordon, Brian Anderson, Helena Hauff, Richie Hawtin, a Clara3000, kromě dalších.

PRÁVA NA UMĚLECKÁ DÍLA:

Umělecká díla Andyho Warhola zachycená na oblečení ©/®/TM The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts, Inc.;

Looney Tunes a všechny související postavičky a objekty © & TM Warner Bros. Entertainment Inc.

AUTOR FOTOGRAFIÍ - PORTRÉTY CELEBRIT + PRVNÍ ŘADA: © 2018 BFA.com

DALŠÍ FOTOGRAFIE JSOU K DISPOZICI NA ADRESE www.BFA.com

Zdroj: Calvin Klein, Inc.