Miele vsadilo na programy šetrné k přírodě i domácímu rozpočtu

Koncept udržitelnosti je pro naši planetu nezbytností! Společnost Miele, známá svou vysokou kvalitou a spolehlivostí, si tuto skutečnost uvědomila mnohem dříve, než se udržitelnost stala jedním z hlavních témat ve výrobním průmyslu. Firma totiž dlouhodobě vyvíjí technologie, které šetří vodu a energii, a to bez jakéhokoli kompromisu v kvalitě praní či sušení prádla nebo mytí nádobí.

Výroba byla v Miele vždy spojována s výběrem vysoce kvalitních materiálů a důkladným testováním produktů. To se odráží také v dlouhodobé reputaci značky v souvislosti s kvalitou a spolehlivostí, která je podpořena pravidelnými pozitivními hodnoceními v nezávislých spotřebitelských testech. Přístroje Miele jsou navrženy a testovány tak, aby sloužily až 20 let – tedy mnohem déle než je to u jiných produktů. Tímto přístupem firma nejen prodlužuje životnost svých výrobků, ale také snižuje ekologickou zátěž spojenou s likvidací a neustálou výrobou nových přístrojů.

Jak je to konkrétně s udržitelností u praček a sušiček Miele, vysvětluje školitel Miele Jiří Šeba:

Praní šetrné k přírodě i domácímu rozpočtu

Většina praček Miele dosahuje nejvyšší energetické účinnosti A, ale ukazatele úspor najdete nejen na štítku. Všechny pračky Miele jsou totiž vybaveny inteligentní množstevní automatikou, která analyzuje aktuální naplnění bubnu a použije jen tolik vody a elektřiny, kolik je potřeba. Díky funkcí Eco-Feedback dostáváte přesné informace o tom, kolik přístroj spotřebuje vody a elektrické energie. PowerWash zase představuje revoluční úsporu a nejvyšší čisticí výkon při jakémkoliv množství náplně, program QuickPowerWash zase vypere dokonce za 49 minut! Pračky s technologií PowerWash dosahují nejvyšší třídy energetické účinnosti A, i při malém množství prádla mají navíc úsporné hodnoty spotřeby. To umožňuje technologie Spin&Spray, která pracuje s velmi malým množstvím vody, takže se šetří energie potřebná pro ohřev.

Některé pračky Miele také disponují druhou přípojkou na vodu. S přípojkou na teplou vodu lze ušetřit až 65 % elektřiny, když se například voda v domě ohřívá prostřednictvím solární technologie. Alternativně můžete používat také studniční nebo dešťovou vodu a tak šetřit i cennou pitnou vodu. Budete tak maximálně šetrní nejen pro životní prostředí, ale i pro peněženku.

Zapomenout bychom neměli ani na unikátní systém automatického dávkování dvoufázového pracího prostředku TwinDos, který oproti manuálnímu způsobu dávkování dokáže ušetřit až 30 % pracího prostředku.

Úsporné a ekologické sušení s Miele

Všechny sušičky Miele dosahují nejméně třídy energetické účinnosti A++. Některé modely jsou dokonce o 10 % úspornější, než je mezní hodnota té nejlepší třídy energetické účinnosti A+++. Umožňuje to nový soklový modul s optimalizovaným chladicím okruhem, díky němuž sušíte udržitelněji a efektivněji než kdykoli dřív. Funkce eko-informace nabízí neustálý přehled o spotřebě pro co nejúspornější sušení. Před sušením získáte prognózu spotřeby energie pro daný program, během procesu a po něm se zobrazuje skutečná spotřeba. Ukazuje se také znečištění filtru – platí totiž , že čistý filtr je lépe průchozí a šetří energii! Filtrační systém chrání výměník tepla před znečištěním, a tak je zajištěno, že spotřeba energie zůstává po celou dobu životnosti sušičky nízká.

Sušičky s tepelným čerpadlem se vyznačují vysokou energetickou účinností. Mimořádně úsporné sušení díky nízkým teplotám a použití technologie s tepelným čerpadlem však šetří i hodnotná vlákna vašeho prádla, a proto lze pohodlně sušit i choulostivé textilie.

S funkcí EcoSpeed usušíte prádlo obzvláště rychle a zároveň šetrně vůči životnímu prostředí v té nejlepší energeticky úsporné třídě A+++. Dokonale se tak kombinuje úspornost s kratšími časy programů. Při maximálním naplnění můžete s EcoSpeed zkrátit dobu sušení o 20 minut.

Přístroje Miele seženete na e-shopu shop.miele.cz nebo u autorizovaných partnerů Miele. Navštívit můžete také Miele Experience Center v Praze a Brně.