Všem by nám mělo jít o čisté oceány

Světový den oceánů bychom měli ctít a nejen tento jediný den, tvoří totiž více než 70 % povrchu naší planety. Vzhledem k jejich neuvěřitelné rozloze bylo dosud prozkoumáno méně než 5 %. Ve světových oceánech najdeme nejdelší pohoří na Zemi - (středo)oceánský hřbet, je téměř celý pod vodou a má celkovou délku až 65 000 km. Většina života na Zemi se nachází ve vodě. Až 94 % živočišných druhů žijících na Zemi se vyskytuje ve vodě. Oceán je také největším zdrojem kyslíku. Více než 70 % kyslíku na naší planetě produkuje oceán. Předpokládá se, že 70-80 % kyslíku, který dýcháme, produkují samotné mořské řasy.

Světové oceány udržují život na Zemi, a přesto je každý den ničíme výrobou plastů.  Do roku 2050 bude množství plastů v oceánech větší než počet ryb v nich. Každou minutu se na světě použije 1,2 milionu plastových lahví, ale pouze 9 % z nich se recykluje. Alarmující statistiky o plastovém odpadu přicházejí ze všech stran, a proto je více než nutné zaměřit se na jeho snižování při každé příležitosti. Společnost Waterdrop je odhodlána snižovat množství plastů v nápojovém průmyslu a drží se svých zásad šetřit přírodu v každém navrženém výrobku a procesu. Světový den oceánů oslaví limitovanou edicí udržitelné skleněné láhve Ocean, vyrobené z vysoce kvalitního borosilikátového skla se symbolickým designem mořského života, která je určena k opakovanému použití.

Limitovaná edice lahví waterdrop® OCEAN pomůže přinést vodu tam, kde není, do suché části Afriky. Z každé prodané láhve půjde 10 % na stavbu nebo opravu studní v odlehlých oblastech kontinentu, kde lidé nemají pitnou vodu. Projekt je realizován ve spolupráci s nevládní neziskovou organizací Člověk v ohrožení, která působí ve 22 zemích a poskytla pomoc již ve více než 50 zemích Evropy, Asie a Afriky.

Jejich humanitární pomoc je založena na svobodě, rovnosti a solidaritě a lidskou důstojnost považují za základní hodnotu.

Limitovaná edice – udržitelná skleněná lahev OCEAN je vyrobena z vysoce kvalitního borosilikátového skla se symbolickým designem mořského života a je určena k opakovanému použití.

Cena: 669 Kč, 10% putuje (ve spolupráci s humanitární organizací Člověk v tísni) na výstavbu studní v Africe.