Šampaňský dům Veuve Clicquot oslavil 250 let a v Praze představil nový ročník 2015 La Grande Dame

Unikátní šampaňský dům Veuve Clicquot uvedl nový ročník 2015 La Grande Dame prostřednictvím barevné spolupráce s italskou umělkyní Paolou Paronetto. Toto slavnostní představení se uskutečnilo během speciálního oběda za účasti vinaře Emmanuela Gouverneta v restauraci ZEM, hotelu ANDAZ Prague. Šéfkuchař restaurace Richard Bielik k výtečným bublinkám napároval menu, ve kterém nechyběl gravlax z lososa, kachní prsíčka nebo japonský cheesecake

Již 250 let je Veuve Clicquot znám po celém světě a vyniká pro svou odvahu, kreativitu, a inovace. Příběh tohoto šampaňského domu je příběhem neustálého znovuobjevování, a přesto zůstává úzce spjat s osudem výjimečné ženy: Madame Clicquot. Během několika málo let vytvořila "la grande dame de la Champagne“, jak se jí začalo říkat, první ročníkové šampaňské (1810), proces setřásání lahví, který se v Champagne používá dodnes (1816), a první známé blendované růžové šampaňské (1818). Na počest této velké dámy vytvořil Maison Veuve Clicquot stejnojmenné prestižní cuvée.

 

Dnes je cuvée La Grande Dame symbolem a výkladní skříní vinařství Veuve Clicquot a jeho savoir-faire. Kromě enologické preciznosti je to však také cuvée s poselstvím. 

La Grande Dame reprezentuje základní hodnoty, které Madame Clicquot vyznávala – radost, naději, optimismus, smělost, vytrvalost a vášeň. Každé nové cuvée, dostává příležitost toto poselství ztělesnit a dát mu nový tvůrčí rozměr.

 

Veuve Clicquot pokračuje v prosazování své vize i pro nové cuvée La Grande Dame 2015, tentokrát ve spolupráci s italskou návrhářkou Paolou Paronetto. Ta je mistryní barev a pro vinařství Veuve Clicquot vytvořila novou kolekci šesti dárkových krabiček v odstínech ze své jedinečné osobní palety, která má více než 86 odstínů. Celek je prodchnutý emocemi, optimismem, nadšením a je symfonií barev, které se harmonicky prolínají. Láhev 2015 La Grande Dame ( 75 cl ) je dostupná 3 890 Kč včetně DPH, cena láhve v dárkovém boxu je k prodeji za 3 990 Kč včetně DPH.

"Když můžeme při hledání dokonalosti udělat dva kroky najednou, proč se spokojit jen s jedním?"

- MADAME CLICQUOT, 8. LISTOPADU 1839