ZENITH představil nejnovější přírůstky do své kolekce DEFY na LVMH Watch Week 2023

Společnost ZENITH se v novém roce rozhodla rozšířit svou proslulou kolekci DEFY, která je synonymem jedinečného přístupu k progresivnímu hodinářství. Na týdnu hodinek LVMH Watch Week 2023, jenž letos zamířil do Singapuru a poté do New Yorku, představila nové modely z linií DEFY Skyline a DEFY Extreme Glacier. Klenotnictví BENY je autorizovaným prodejcem značky ZENITH, a tak některé nejnovější přírůstky zařadí také do své nabídky luxusních hodinek.

Jak potvrdil generální ředitel společnosti ZENITH, Julien Tornare, kolekce DEFY Skyline se za pouhý rok stala jednou z nejžádanějších řad značky. Nový model DEFY Skyline si zachovává tvar původních hodinek, přináší však skromnější proporce. „Jedná se o ryze moderní výtvor plný detailů, které navazují na trvalý odkaz kolekce DEFY sahající až do roku 1969. V letošním roce se kolekce rozrůstá o novou verzi s odvážným futuristickým designem, a také o unisex verzi hodinek DEFY Skyline ve velikosti 36 mm s několika zářivými barvami ciferníku,“ popsal Tornare. Vodotěsné hodinky do 100 metrů pohání automatický strojek Elite 670, jenž při plném nátahu poskytne rezervu chodu až 50 hodin.

Zatímco DEFY Skyline představuje unisex model menší velikosti, hodinky DEFY Skyline Skeleton jsou díky své robustnosti určeny výhradně na pánské zápěstí.

Součástí kolekce DEFY Skyline, která byla představena v loňském roce jako nejnovější kapitola trvalého odkazu robustních a mimořádně futuristických hodinek, je i DEFY Skyline Skeleton. Model, který si bere příklad z moderní městské krajiny, otevírá zcela nový svět možností. Harmonický skeletonový ciferník, umístěný v hranatém ocelovém pouzdře o velikosti 41 milimetrů, má podobu čtyřcípé hvězdy, která byla typická pro první modely DEFY z 60. let. Hodinky Skeleton jsou všestranně použitelné a mají důmyslný mechanismus rychlé výměny pásků. Ocelový náramek se saténově broušeným povrchem a leštěnými hranami lze snadno nahradit pryžovým páskem, který barevně ladí s ciferníkem. Symetricky otevřený číselník s luminiscenčními prvky odhaluje srdce hodinek, automatický strojek El Primero 3620 SK s jedinečnou rezervou chodu 60 hodin.

Po loňském fenomenálním přijetí kolekce DEFY představuje ZENITH svou první exkluzivní butikovou edici tohoto průlomového modelu. Hodinky DEFY Skyline Boutique Edition nabízí svůdnou kombinaci hranatého ocelového pouzdra o velikosti 41 mm se vzhledem připomínajícím původní model z roku 1969. Zářivý antracitový číselník s detaily z růžového zlata vytváří poutavý efekt hvězd třpytících se na noční obloze. Luxusní hodinky pohání automatický vysokofrekvenční kalibr El Primero 3620, který je doplněn unikátním ukazatelem chodu na 1/10 sekundy a mechanismem stop-sekundy pro přesné nastavení času. Tento efektivní mechanismus s obousměrným rotorem poskytuje rezervu chodu přibližně 60 hodin.  

Posledním přírůstkem je DEFY Extreme Glacier stírající hranici mezi precizním hodinářstvím a nositelným uměním. Model, jenž je vyroben v limitované edici 50 kusů, je k dostání exkluzivně v kamenných buticích ZENITH a online buticích. Tyto hodinky byly přímo stvořeny k tomu, aby překonávaly tvrdé přírodní podmínky, jsou tím nejodolnějším, co kdy ZENITH uvedl. Na rozdíl od modelu DEFY Extreme Desert uvedeném v roce 2021 se značka s druhou edicí vydává do opačného typu krajiny: do nehostinných mrazivých končin. Nedílnou součástí vysoce odolného titanového pouzdra je dvanáctihranná fazetovaná luneta vyrobená z chalcedonu. Pečlivě ručně broušený a leštěný krystalický poloprůhledný kámen s bleděmodrým odstínem evokuje krásu zamrzlého ledovce, díky mírně odlišnému tónu a struktuře je tak každý z 50 kusů hodinek v podstatě jedinečným exemplářem. Otevřený číselník odhaluje jedinečný chronografický kalibr El Primero s automatickým nátahem a přesností 1/100 sekundy s frekvencí 50 Hz pro chronograf a 5 Hz pro měření času. V souladu s tématem ledovce jsou počítadla chronografu vyrobena z průhledného safírového skla, které je opatřeno matnou úpravou připomínající vrstvu ledu propouštějící světlo.  

Butiková edice hodinek DEFY Skyline Boutique Edition byla inspirována původním modelem z roku 1969, limitovaná kolekce DEFY Extreme Glacier zase pustou mrazivou krajinou.

Tyto novinky představují vrcholný bod kolekce DEFY a jejích linií, které můžete do své jedinečné sbírky zařadit i vy. Futuristický design a nepřemožitelná technická dokonalost budou vaším pomocníkem a inspirací na každém kroku, navzdory všem překážkám.

Tento moment tvoří další příběh.

Rodinné hodinářství a klenotnictví s tradicí již od roku 1976.

www.beny.cz