Villeroy & Boch slaví 275 let: Společnost představuje limitovanou kolekci odrážející její historii

Dokonalé spojení tradice a moderního designu – to je poselství společnosti Villeroy & Boch, která letos oslaví své významné jubileum. Přestože by se na první pohled mohlo zdát, že má značka s původní keramickou dílnou z Lotrinska jen pramálo společného, opak je pravdou. Od samého počátku staví svou existenci na hodnotách, jako je láska k domovu, nejmodernější inovace nebo smysl pro detail, kterých se drží už 275 let…

Z toho důvodu se letos světová porcelánka Villeroy & Boch nechala inspirovat ikonickými dekory z minulosti, jež modernizovala a zpřítomnila v nové limitované kolekci vytvořené speciálně pro toto výročí.

Ve velkém stylu. La Boule Paradiso

La Boule je sama o sobě živoucím kusem historie – a zároveň ukázkovým příkladem toho, jak lze ikonu designu 20. století interpretovat pro současné využití. Původní model „Die Kugel“ navrhla v roce 1971 designérka Helen von Boch jako sadu nádobí skládající se ze 24 jednotlivých kusů, které při spojení vytváří dokonalou stohovatelnou kouli.

Moderní La Boule se odklání od svérázných barev 70.

let a sází na jednoduchost. Dostupná je nyní jako jídelní set pro dvě osoby navržený tak, aby vyhovoval aktuálním potřebám domácností. Přesto ale neztrácí nic ze svého osobitého charakteru a původního designu.

V jubilejním roce se La Boule představuje v limitované edici s historickým dekorem Paradiso rytým do mědi. Na něm jsou vyobrazeny japonské motivy v grafickém zpracování v kombinaci s modrou barvou typickou pro značku i kontrastními oranžovými prvky. Sadu můžete zakoupit v prodejnách Potten & Pannen – Staněk nebo na e-shopu www.pottenpannen.cz za 13 985 Kč.

Birthday Cake Paradiso

Birthday Cake Paradiso pak vychází ze stejného konceptu – plochý talíř, miska, hrnek bez ouška a kuželový svícen dohromady vytvářejí narozeninový dort z několika vrstev, který zajistí oslavu tohoto významného jubilea v patřičném a nezapomenutelném stylu. K dostání v Potten & Pannen – Staněk a na e-shopu www.pottenpannen.cz za 4 175 Kč.

Výroční hrnky s oblíbenými dekory

275 let dalo vznik tolika oblíbeným dekorům, že bychom to ani nespočítali. Ty nejkrásnější z nich zdobí hrnečky navržené speciálně pro oslavu tohoto výročí. Patří mezi ně dekor Paradiso, klasický design Old Luxembourg, oblíbené květinové motivy Mariefleur a Petite Fleur i exotická kolekce Avarua. Vše je navíc zarámováno do tvaru srdce, které jako by říkalo: Milujeme Villeroy & Boch! Hrnky bez ouška v různých podobách můžete zakoupit v prodejnách Potten & Pannen – Staněk nebo na e-shopu www.pottenpannen.cz za 555 Kč.