Tomáš Matonoha si už roky užívá dovolenou na čtyřech kolech

Oblíbený herec Tomáš Matonoha má rád takovou dovolenou, kterou nemusí trávit na jediném místě. Má rád absolutní volnost, a tak není divu, že se přijel podívat na Caravaning Brno, kde hledal novou inspiraci.

Dopoledne proběhl veletržní novinky a za pár hodin už byl se synem Štěpánem na cestách. A kam asi právě teď míří? Budete se divit, na ledovec, ale kam přesně, tak na to dopoledne ještě neznal odpověď: „V podstatě se můžu rozhodnout u Mnichova, kam pojedu. Jednou se mi stalo, že jsem jel na určité místo a skončil jsem nakonec úplně jinde,“ zavzpomínal Tomáš Matonoha na jednu ze svých výprav. Za dva týdny se prý vydá na dovolenou s dcerou. Proč nebere oba současně, má své důvody, které rád ozřejmil: „Víte, jsou teď ve věku 6 a 13 let, a to je takové to období, kdy s nima můžu být tři hodiny maximálně, “ směje se několikanásobný otec.

Herec si obytňáky dříve půjčoval, většinou však první tři dny zjišťoval, co jak funguje nebo spíše nefunguje… Touha mít vlastní karavan se naplnila, ale jen proto, že vzal Tomáš práci, o které původně neuvažoval: „Zjistil jsem, že když to vezmu, tak si alespoň budu moci vlastní karavan pořídit, takže jsem dost dobře placenou práci vlastně vzal kvůli tomu. Jinak bych ji možná nedělal,“ prozradil spokojený karavanista. Když  svůj nový obytný vůz vybíral, dlouho prý přemýšlel, zda zvolit velký, přece jen s ohledem na početnou rodinu, nebo karavan pro 4 osoby: „Nakonec jsem vybral kompaktní šestimetrový, protože hlavně v zimě když jste na cestách, je to lepší než jet nějakou velkou krávou,“ osvětlil herec, proč padla volba ve prospěch menšího vozu. Důvodů však bylo více, třeba i to, že při cestách po jižní Evropě, musí velké karavany zůstat před městy, kvůli úzkým uličkám. ¨

„Na zimní dovolenou musíte mít topení a dobrou izolaci. V zimě musí člověk pořád dávat pozor na vodu, aby nezamrzla. To se mi třeba stalo. Špatně jsem nastavil topení a v listopadu přišly první ranní mrazíky, dva dny mrzlo a já byl zrovna pryč. Proto v zimě jezdím raději na sucho. Mám vypuštěnou vodu a beru s sebou hodně petek,“ zkušeně sdělil sympatický herec, který si oblíbil i zimní kempování s karavanem. Takže, pokud se i vy rozhodujete, jaký karavan si pořídit, nejsou zkušenosti a postřehy Tomáše Matonohy rozhodně liché.

 Foto: Tino Kratochvíl / BVV