Inovativní technologie motorů společnosti LG prémiových praček LG neustále vyvíjí

Společnost LG Electronics (LG) oznamuje, že celkový počet vyrobených motorů Inverter Direct Drive™ (DD™) překročil hranici 100 milionů kusů. Technologie diferencovaných motorů je hlavním faktorem silného a spolehlivého výkonu a pokračující celosvětové popularity špičkových řešení praček LG.

Od roku 1998 do konce roku 2022 společnost vyráběla v průměru více než 12,000 invertorových motorů DD denně. Motor LG Inverter DD se připojuje přímo k bubnu, což je inovace pomáhající učinit pračky LG odolnějšími a která zásadně snižuje hluk i spotřebu energie během provozu.

Společnost LG pracuje na neustálém vylepšování invertorového DD už čtyři generace, díky čemuž se neustále zlepšuje výkon i celková technologie. Společnost drží v Koreji i mezinárodně více než 240 technologických patentů souvisejících s invertorovými motory DD. V roce 2019 byla s cílem dále zlepšit efektivitu i účinnost využita také umělá inteligence (AI).  Motor AI DD, který se používá v prémiových pračkách a sušičkách LG, využívá technologie hlubokého učení k detekci hmotnosti každé náplně a jemnosti či hrubosti praných tkanin. Následně vybere z patentované technologie 6 Motion optimální kombinaci pracích pohybů, díky čemuž je péče o prádlo velice šetrná.

V loňském roce společnost LG poprvé přenesla svůj pokročilý motor Inverter DD také do svých sušiček.  Stejně jako pračky, využívají sušičky LG technologii 6 Motion, která zvyšuje výkon sušení a minimalizuje poškození tkaniny. Technologie invertorových motorů LG – konkrétně AI DD – se stala první technologií v domácích spotřebičích, která získala ověření AI Deep Learning od globální certifikační společnosti Underwriters Laboratories (UL).

“Počet vyrobených motorů Inverter DD poukazuje na dokonalost technologie motorů, kterou společnost LG vyvinula pro svá prémiová řešení praček," řekl Kim Yang-sun, vedoucí obchodní jednotky Component Solution ve společnosti LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. „I nadále budeme vytvářet vysoce účinné komponenty, které zvyšují výkon a spolehlivost našich produktů a zároveň snižují emise uhlíku během provozu. "

Oficiální stránky LG nabídnou zákazníkům řadu benefitů

Společnost LG pro své zákazníky nabízí také řadu benefitů v případě, kdy si elektroniku či spotřebič zakoupí na oficiálním e-shopu LG.cz. Po registraci čeká na všechny zákazníky uvítací sleva na první nákup, navíc mají na každou objednávku dopravu i instalaci zakoupených produktů zcela zdarma, a to včetně odvozu starého spotřebiče. Bonusem jsou pravidelné akční nabídky dostupné pouze na oficiálních stránkách LG.cz.