Ingredience měsíce: sléz lesní

Produktové portfolio české značky přírodní a BIO kosmetiky se rozrostlo o další variantu aromaterapeutické koule do koupele. My tak můžeme představit i další úžasnou ingredienci – sléz lesní, okrasnou i léčivou rostlinu z čeledi slézovitých.

Homůlky, slíz, syrečky, koláčky – to jsou jen některá lidová pojmenování slézu lesního (Malva sylvestris), rostliny s výraznou barvou květů od fialově růžové přes černofialovou až po bílou s tmavými žilkami. Bylina je bohatá na prospěšné látky, ať už jsou to flavonoidy, karotenoidy, železo, vápník, vitamíny A, B, C, vláknina a mnoho jiných. Slézový čaj se užívá mj. k léčbě angíny, zánětu průdušek nebo k tišení kašle, kloktání slézovým macerátem pomáhá při chrapotu, slézové obklady zase ulevují např. při dně. Pozitivní účinky slézu jsou využívány při některých kožních chorobách, jako jsou ekzémy či akné. 

Aromaterapeutická koule se slézem lesním pro zklidnění, revitalizaci a relaxaci

Olejová koule do koupele se složkami v BIO kvalitě s příjemnou a dlouhotrvající vůní přináší relaxaci a uvolnění těla. Obsahuje zvláčňující složky, které pokožku zjemní a hydratují. Obsažené bylinné kompozice během teplé koupele roztahují póry pokožky a snáze do ní pronikají. Navodí pocit svěžesti a odpočinku.

Koule do koupele obsahují vedle dalších prospěšných složek také bambucké a kakaové máslo, čímž zajišťují pokožce důslednou hydrataci a dodávají jí vitamín E.

Velký důraz klade Natava také na to, aby obaly výrobků zatěžovaly přírodní prostředí co nejméně. Jsou proto vyrobeny ze 100% recyklátu nebo jsou snadno recyklovatelné. Produkty samozřejmě nejsou testovány na zvířatech.

Natava nabízí i varianty – Citronová tráva, Chrpa polní, Růže stolistá (cena á 89 Kč), dárková sada 4 ks stojí 299 Kč.

Více na https://www.union-cosmetic.cz/natava-oil-bath-mallow.