Optimistická budoucnost ve světlých a zářivých barvách. To jsou MODIVO trendy na jaro/léto 2023

Se vstupem do nové sezóny představuje MODIVO kampaň, ve které kromě módní inspirace najdete sílu barev a uklidňujícího světla. Tento první krok směrem k nové sezóně s sebou nese jednoznačné prohlášení – jaro a léto budou plné optimismu a radosti ze svobodného sebevyjádření. Rok 2023 bude pro módní svět časem změn a závanem čerstvého vzduchu. V nejnovějším foto příběhu se MODIVO zaměřuje na outfity dodávající energii právě prostřednictvím výrazných barev, světla, průsvitných materiálů a originálních forem.

Blíže k přírodě

Mezi nejdůležitější trendy, které v posledních letech rapidně akcelerovaly, patří tzv. cottagecore. Směr, který si idealizuje romantickou představu farmářství a trávení času v přírodě, se velmi rychle rozšířil mezi mladými lidmi a všemi, kteří rádi na víkend prchají z přeplněných měst do zeleného prostředí lesů a luk. Predikce mluví jasně. I letos se chystáme trávit více času na čerstvém vzduchu s přáteli, mimo město, procházkami v zelených parcích nebo na venkově. A je jasné, že i tento trend je jasně spojen se specifickým dress codem, kterým dáte svůj cottagecore fandom najevo. Oblečení pro trávení času mimo domov je inspirované organickými formami a vším, co je zemi nejbližší, ať už to jsou květinové motivy, zemité tóny nebo přírodní materiály. I proto jednu
z hlavních rolí na fotografiích hrají živé květiny. Objevují se jako prvek outfitu, součást scénografie i jako náhrada bižuterie, a dávají tak vyniknout lehkým, pohodlným a zároveň funkčním outfitům.

Síla barvy

Koncept power dressingu doslova raketově vystřelil v 70. a 80. letech minulého století zejména jako způsob, jak zdůraznit roli žen ve společnosti. V původním slova smyslu šlo svým způsobem
o potlačení ženských forem a siluety, která byla do té doby vnímána jako příliš křehká. V outfitech, které naopak vyzdvihovaly maskulinní sílu, si ženy dodávaly odvahu a dávaly svému okolí najevo, že i ony dokáží být silnými, schopnými a sebevědomými osobnostmi. Od té doby se nastavení společnosti výrazně změnilo, jedno ale zůstává stejné. Všudypřítomný koncept power dressingu. Nyní se ale zaměřujeme spíše na barvy a jejich dopad na naše vnímání. Barvami totiž dokážeme vyjádřit daleko více než slovy a mohou nám dodat energii a potřebnou sílu. A jaké barvy budou
v letošní sezóně jaro-léto nejvíce zářit? Tranquil Blue nebo Hyper a Soft-Pink. Tím to ale rozhodně nekončí. MODIVO vsází i na nejrůznější barevné kombinace a výrazné vzory. Na jejich terapeutické vlastnosti se můžete vždy spolehnout!

Romantička

Romantické duše pozor! Úplného návratu k boho stylu plnému krajek se tuto sezónu sice nedočkáme, některé jeho principy se ale do každodenních outfitů nenápadně vkrádají. Tlumené odstíny, rafinované vrstvení, jemné, vzdušné a průsvitné materiály vás zavedou do romantického světa plného citlivosti, ve kterém si najde každý to své. Odvažte se a doplňte své oblíbené sako jemným detailem, hrajte si s krajkami a dovolte si být něžnou bytostí.

Summer essentials

Trendy. Jsou všudypřítomné a nikdy nekončící. Mění se závratnou rychlostí a jeden během mrknutí oka střídá druhý. Všichni módní guru, fashionistas a MODIVO experti se ale shodují na jediném. Letní móda bude uvolněná a lehkomyslná jako jemný vánek a beachy waves ve vlasech. Funkčnost nechte pro tentokrát stranou a dopřejte si luxus slastné bezstarostnosti. Prvním must-have kouskem je lightweight trench v neutrálních barvách. Čím tenčí materiál, tím se postava zdá být odlehčenější. Čím volnější střih, tím větší volnost pohybu. Co jiného v létě potřebujete? Další it položkou je volný oblek. MODIVO doporučuje ho doplnit sportovními doplňky a dodat mu trochu poloformální nádech. A barva? Čím šílenější, tím lepší! Posledním trendem, kterým bude udávat tempo letní atmosféry, je Glam Future. Vsaďte na oblečení i doplňky ve futuristickém stylu. Sebevědomě obohaťte svůj šatník o lesklé, kovové kousky neobvyklých tvarů a velikostí. MODIVO trend forecast ukazuje, že stříbrné oblečení a vesmírné doplňky jsou hitem, který s námi zůstane s největší pravděpodobností déle než pouze jednu sezónu.

Newyorský švihák 2023

Pánská móda se na jaro a léto zahalí do pohodlí, nonšalance a nenuceného stylu. Vítězit budou poloformální a casual outfity, neotřelé a na první pohled nesourodé kombinace budou hrát prim. Do popředí pánské pozornosti se vrátí vesty a nejvíc trendy bude přirozená odvaha a sebevědomí. Stále více mužských ikon totiž volí odvážnější outfity a doplňky jako šátky, pulovry nošené přímo na nahém těle a ještě před pár lety tolik kontroverzní džínový total look. Ať už se letos rozhodnete vyrazit na pařížský fashion week, uspěchané newyorské ulice nebo budete trávit léto s přáteli na road tripu v obytném voze, buďte svou vlastní ikonou, důvěřujte nesmrtelným evergreenům prověřeným časem a dodejte jim jen špetku nonšalance, letní nespoutanosti a odvahy. Protože přesně tak vypadá trendy módní muž roku 2023.

MODIVO udává tón současné módě a umožňuje svým zákazníkům přístup ke stovkám top značek, jako jsou ONLY, Tommy Hilfiger, Guess, Pinko a Jack&Jones. Nejnovější kampaň je oslavou radosti ze života a vyjádření vlastní osobnosti nabité pozitivní energií. Blízkost přírody, energie proudící z barev a romantický optimismus jsou jen některé z prvků, kterým MODIVO vzdává hold v kampani jaro-léto 2023. Více inspirace najdete na modivo.cz, v aplikaci nebo na sociálních sítích.