Konvektomaty Miele se díky technologii HydroClean čistí zcela samy

Milovníci vaření ocení kombinaci pečicí a parní trouby jako královskou třídu mezi vestavnými spotřebiči – a nikdo jiný zde nenabízí více zkušeností a rozmanitosti než Miele. Zákazníci mohou vybírat mezi výškou 45 nebo 60 cm, zásobníkem na vodu nebo připojením na vodu a odpad, mezi různými designovými řadami, barvami a koncepty ovládání. Přední světový dodavatel prémiových domácích spotřebičů nyní dále rozšiřuje své portfolio o mimořádně komfortní samočisticí funkci HydroClean. Konvektomaty řady DGC HC Pro s ohřevným prostorem z nerezové oceli se vyrábí v závodě Miele v německém Bünde a jsou testovány na 20letou životnost. Od ledna 2023 byly uvedeny na trh.

Měla by se například ryba nebo zelenina připravovat v páře nebo přece jen péct klasicky v troubě? Nebo je snad nejlepší kombinace obou způsobů, tedy aby byl chléb na povrchu křupavý a uvnitř nadýchaný – nebo pokud se má podařit skvěle šťavnatý a křehký rostbíf? U konvektomatů Miele jsou k dispozici všechny tři možnosti. Protože kombinují prvotřídně vybavenou pečicí i parní troubu. Možnosti použití konvektomatu Miele jsou náležitě rozmanité, od šetrného rozmrazování přes vaření metodou sous-vide až po přípravu jogurtu nebo odšťavňování ovoce.

Vynikajících výsledků dosahuje například funkce kombinované přípravy, která spojuje běžné způsoby ohřevu s přidanou vlhkostí. Uživatelé mohou sami definovat jednotlivé kroky přípravy pokrmu, a to nastavením parametrů, jako jsou provozní způsob, teplota, čas a vlhkost v ohřevném prostoru. Kromě toho mohou také využít některý
z více než 200 automatických programů, například pro přípravu pokrmů z masa, různých druhů rýže, chlebů nebo dokonce dezertů, jako např. císařský trhanec. Výsledek přípravy lze samozřejmě individuálně upravovat.

Speciálně vyvinutý tekutý čisticí prostředek pro trvalý lesk

Po potěšení z vaření však nastává čištění spotřebiče – a koho by to bavilo? Tuk a zbytky pokrmů mohou navíc znečistit nerezový ohřevný prostor a časem jej znehodnotit. S novou samočisticí funkcí HydroClean od Miele nyní patří obtížné ruční čištění minulosti. Dokonce i připečené zbytky jídla se takto zcela a bez námahy odstraní. Ohřevný prostor si tak zachová svoji hodnotu a vzhled stále jako nový.

Po vyjmutí veškerého příslušenství se v prvním kroku tekutý čisticí prostředek, speciálně vyvinutý společností Miele, nalije do sítka na dně spotřebiče. Poté se automaticky smíchá s čistou vodou, přečerpává se ke stropu konvektomatu a odtud se přes rotující kotouč rovnoměrně distribuuje do ohřevného prostoru. Tím se nečistoty rozpustí a uvolní. Přístroj tento proces několikrát zopakuje a poté pěnovou směs opláchne a odčerpá. Pokud se ještě vyskytují případné poslední zbytky nečistot, lze je bez námahy setřít, podobně jako po pyrolýze v pečicích troubách Miele. Posledním krokem je krátká fáze sušení. Čištění pomocí funkce HydroClean se doporučuje každé tři měsíce, v případě zvlášť intenzivního používání, například při častém pečení masa nebo grilování, častěji.

Programová rozmanitost pro tvůrčí požitek

Nová generace konvektomatů Miele nabízí samozřejmě také osvědčené komfortní parametry, které zákazníci Miele již znají z úspěšné řady předchozích modelů. U přípravy v páře se jedná o rychlé zahřátí a vaření, stejně jako rovnoměrné rozptýlení páry. To zajišťuje výkonný externí parní generátor 3,3 kW v kombinaci se dvěma speciálně uspořádanými a seřízenými parními tryskami (DualSteam).

Funkce Mix & Match pomáhá s plánováním jídelníčku tím, že poskytuje doporučení pro kombinaci až tří různých ingrediencí – a pro jejich úpravu v jednom procesu vaření. Tímto způsobem lze například zapojit potraviny, které by měly být brzy zkonzumovány, ať už čerstvé nebo již uvařené, třeba protože zbyly z předchozího dne. Funkce Mix & Match tím poskytuje nejen další komfort, který je k dispozici pouze u Miele, ale přispívá také k zamezení plýtvání potravinami. Příprava jídla probíhá podle vlastního uvážení na pečicím plechu nebo přímo na talíři. Není třeba věnovat pozornost různým dobám nebo teplotám vaření. Výběr a návrhy jsou zcela jednoduše k dispozici
v aplikaci* Miele.

Křehké a šťavnaté maso naopak zajistí pečení „Gourmet“: příprava masa při nízké teplotě a po dlouhou dobu je zvlášť šetrná a jemná. Dodatečné využití vlhkosti přispívá k optimálnímu výsledku vaření a zhnědnutí. Maso se peče rovnoměrně a dostává tenkou hnědou kůrčičku – předchozí opékání není nutné. Všechny modely jsou vybaveny motoricky výsuvným ovládacím panelem, za kterým se nachází zásobník na vodu, nádoba na kondenzát a – v závislosti na modelu – také bezdrátový pokrmový teploměr.

*Aplikace Miele je doplňkovou digitální nabídkou společnosti Miele. Všechny chytré aplikace umožňuje systém Miele@home. Rozsah funkcí se může lišit v závislosti na modelu a zemi.