Tipy a rady od Spa terapeutky z Aquapalace Praha, které zaručeně pomohou v každém věku

Pupínky na čele, tváři a bradě umí každého z nás pěkně potrápit. Bez ohledu na věk, se s tímto problém potýkají ženy, ale i muži. Hlavní příčinou výskytu akné může být způsobeno ihned několika faktory. Pojďme si společně ukázat, jak předejít výskytu ucpaných pórů a nepříjemných pupínků s vybranými kosmetickými procedurami ve Spa & Wellness Aquapalace Praha.

Hormonální změny, stres a špatná hygiena jsou běžným zapříčiněním výskytu černých teček a akné. K dosažení čisté a zářivé pleti je zapotřebí správná péče a její dokonalá znalost. Každý člověk má jiný typ pleti, která vyžaduje speciální ošetření, proto je důležité naslouchat potřebám vašeho těla, ale i pokožky. V krásném a příjemném prostředí Spa & Wellness Aquapalace Praha nabízejí ihned několik kosmetických ošetření, která vaší pleti navrátí důležité složky, a zároveň zamezí další tvorbě a výskytu pupínků.  

„V každém proceduře máme obsaženou konzultaci a diagnostiku pleti, při které Vám poradíme, jak se nejlépe starat o pleť. Vysvětlíme, čemu se vyhnout a sestavíme vám plán na míru, jak často a na jaké procedury docházet“, sděluje Spa terapeutka Eliška Shibalová.

Správná péče

Pokud vás akné trápí několik měsíců, či dokonce i řadu let, pak je dobré začít na cestě za lepší a zdravější pletí s důkladnou kontrolou kosmetických kroků ve vaší péči o pleť. Měla by se skládat z čistícího gelu a nebo mléka, tonika a péče zaměřené na problematickou pleť. „Důvody tvorby akné je několik. Nejčastěji se jedná o nadměrnou produkci mazu, nesprávný výběr kosmetiky a v neposlední řadě špatný životní styl a působení UV záření“, uvádí spa terapeutka.

Pokud si obličej myjete víckrát za den, je to zcela špatně. Může tím dojít k nadměrnému vysoušení pokožky a k větší tvorbě mazu. Zkuste si každé ráno a večer omýt obličej speciálním čistícím přípravkem, jenž dokonale vyčistí pokožku od nečistot, jež se v průběhu dne na povrchu pleti nahromadí.

Kosmetické procedury zaměřené na akné

V čestlickém Spa & Wellness Aquapalace Praha můžete navštívit ihned několik procedur, které se zabývají péčí o aknózní pleť. „Procedury trvají zhruba od 30 - 90minut, v našem SPA pracujeme se značkami Payot, Thalgo a Dermapenworld a nejvhodnější proceduru pro Vás vždy konzultujete s naší kosmetičkou.

Jedna z našich kosmetických procedur na akné od kosmetické značky Thalgo, nabízíme PEELING MARINE. Jedná se o speciální peeling, který obsahuje kyseliny z fermentovaných mikronizovaných řas. Chemický peeling je úžasný doplněk léčby problematické pleti. Pomáhá otevřít uzavřené póry, snižuje produkci mazu a pleť se krásně pročistí. Má zároveň regenerační a omlazující účinky, dokáže sjednotit barevný tón pleti a zjemnit linky a vrásky, což je pro každého jedině jako příjemný bonus,“ sděluje Eliška Shibalová.

Dále se ve Spa & Wellness Aquapalace Praha nabízejí ošetření francouzskou kosmetickou značkou Payot, která se zaměřuje prostřednictvím procedury „LA PURITÉ“ na hloubkové čištění pleti, a nebo také i s velice oblíbenou novinkou DERMAPEN. „Jde o unikátní ošetření, minimálně invazivní, při které se ošetřuje široká škála problémů pleti, Zaměřuje se na vrásky, projasnění, v boji proti akné, růžovce, nežádoucí pigmentace i hydratace pleti. Využití Dermapenu najdeme ale i u jiných, ne tak běžných ošetření, jako jsou jizvy po úrazu, chirurgických zákrocích, strie a celulitida, alopecie a padání vlasů.“

Jak tedy na akné podle Elišky Shibalové ze Spa & Wellness Aquapalace Praha?

  • Zaměřit se na správnou stravu.
  • Omezit alkohol a kouření cigaret.
  • Dostatek spánku, protože ve spánku dochází k regeneračním procesům.
  • Nesahat na pleť.
  • Speciální ručník na pleť a častěji měnit povlečení. V poslední době je velice trendy hedvábný povlak na polštář, protože nezpůsobuje vrásky a zároveň je látka vysoce antibakteriální a tím nepodporují tvorbu bakterií.