U příležitosti Národního dne SAE 2022: Emirates představuje svou spolupráci s komunitou a místními podniky

Letecká společnost Emirates, která obsluhuje 140 linek po celém světě a každoročně přepraví miliony cestujících, spolupracuje s řadou dodavatelů a partnerů podporujících její závazek poskytovat zákazníkům ve všech koutech světa ten nejlepší cestovatelský zážitek. Na domácí půdě spolupracuje Emirates také s místními dodavateli, čímž poukazuje na své dědictví a oddanost rozvoji Spojených arabských emirátů (SAE).

Aby společnost Emirates zviditelnila to nejlepší ze SAE před globálním publikem, spolupracuje s celou řadou domácích partnerů – od řemeslných výrobců, autorů a umělců, kteří hrdě vyzdvihují svou kulturu, až po dodavatele čerstvých potravin z farem kladoucích důraz na kvalitu, komunitu a udržitelnost.

Emirates a Coffee Planet      

Emirates spolupracuje se společností Coffee Planet ze Spojených arabských emirátů již deset let a každoročně na palubách svých letů do 140 destinací dodá až 17 tun kávy po celém světě. Coffee Planet je ukázkovým příkladem úspěchu lokálních podniků, které jsou od svého založení v roce 2005 autoritou v oblasti kávy v celém regionu. Posláním společnosti Coffee Planet bylo přinést speciální 100% kávová zrna Arabica široké spotřebitelské základně, počínaje domovským regionem Arabského poloostrova, který má již 500 let starou bohatou kávovou historii. Společnost Coffee Planet získává zelená kávová zrna z více než 23 zemí a v Dubaji je pečlivě praží a vyrábí jak zrnkovou, tak mletou kávu a rovněž biologicky rozložitelné kapsle. Společnost Emirates si vybrala Coffee Planet jako hlavního dodavatele, aby podpořila místní firmu, a nyní tento produkt každoročně nabízí milionům cestujících. Káva Coffee Planet se podává na palubách všech letů společnosti Emirates po celém světě, a to ve všech cestovních třídách. Emirates s Coffee Planet spolupracuje také na vytváření nápojů na míru pro speciální příležitosti, jako jsou Vánoce a Valentýn, například moka s polibkem růže nebo latté s pomerančovou drtí. Cestující ve First Class mohou také ochutnat prémiové směsi s tóny vlašských ořechů a javorového sirupu, kakaa a černého pepře nebo popíjet klasické ledové Americano či affogato al café.

Emirates a Barakat

Společnost Barakat, která byla založena v roce 1976 a v arabštině znamená „požehnání“, je známým specialistou na ovoce a zeleninu v SAE. Společnost Barakat dodává společnosti Emirates směsi čerstvých džusů od roku 2008, přičemž na letech společnosti Emirates se ročně spotřebuje celkem až 344 000 litrů těchto nápojů. Charakteristické džusy Emirates vitality se podávají ve First a Business Class a v salóncích Emirates First Class. Cestující si je oblíbili díky jejich osvěžující chuti a zdravotním benefitům – jsou bezlepkové, veganské a plné nezbytných vitamínů, minerálů, vlákniny a antioxidantů, bez přidaného cukru, aditiv a konzervačních látek. Šťávy jsou tak čerstvé, že je lze po zchlazení konzumovat pouze tři dny, stejně jako šťávu vymačkaná doma. Vznik společnosti Barakat se datuje do roku 1976, kdy začala obchodovat s ovocem a zeleninou na trhu Al Hamriya v Dubaji.

Emiráty a místní umělci

Zábavní systém ice společnosti Emirates získal několik ocenění v oboru za svou širokou nabídku obsahu   – prvotřídní zábavní knihovnu s více než 5 000 kanály zábavy na vyžádání, více než 1 700 filmy a 1 500 hodinami televizního vysílání, živé zpravodajství, hudbu, podcasty a audioknihy v pětačtyřiceti jazycích. Jednou ze základních položek systému ice je místní obsah přímo ze SAE, včetně Mého příběhu, dokudrama seriálu inspirovaného stejnojmennou knihou Jeho Výsosti šejka Mohammeda bin Rašída Al Maktúma, a sbírky historických přísloví a pořekadel ze SAE s názvem Al Mtwassf. Mezi emirátskými filmy v systému ice najdeme například Social Man, B82, Kart Ahmar, Al Kameen, Uncle Naji, Chromosome a From A to B. Milovníci podcastů se mohou ponořit do poezie a literárních děl z regionu, včetně Fazza – Qassed Fazza – básní napsaných Jeho Výsostí šejkem Hamdanem bin Mohammedem bin Rašídem Al Maktúmem nebo Al San‘a, podcastu Abdulla Hamdana bin Dalmooka, který osvětluje každodenní život a tradiční etiketu obyvatel SAE. Pro hudebně zaměřené je v systému ice spousta písní a skladeb ze SAE, včetně emirátských umělců Abdul Menaem Al Ameri, Hussain Aljassmi, Hazza‘ah Al Minhali, Fayez Al Saeed, Omar Al Marzooqi a Balqees.

Emirates a Munch & Crunch

Emirates již sedm let spolupracuje s řemeslným výrobcem Munch & Crunch, který je vlastněn Emiráty, na dodávkách arabských sladkostí a arabských slaných výrobků pro zákazníky v salóncích First a Business Class po celém světě. Během jednoho roku objedná společnost Emirates milion různých výrobků  Munch & Crunch pro použití ve svých salóncích. Mezi lahodné značkové výrobky patří tradiční ručně vyráběné arabské sladkosti, pražené ořechy, datle, exotické sušené ovoce, petits fours, měkké nugáty, ořechy pražené se skořicí a ořechy v medové polevě. Společnost Munch & Crunch vede emirátská podnikatelka Mariam Al Shamsi, která se stará o to, aby všechny její výrobky představovaly jedinečné kulinářské chutě SAE.

Emirates a Farm Fresh

Farm Fresh je divize rodinné společnosti GMG ve Spojených arabských emirátech. Společnost Farm Fresh, kterou založili předseda představenstva Abul Aziz Baker a Mohammad Baker, místopředseda představenstva a generální ředitel, dodává společnosti Emirates čerstvá vejce a kuřata již 20 let. Společnost Emirates potřebuje v průměru téměř 300 tun kuřecího masa ročně a více než 300 000 vajec. Společnost Farm Fresh začala svou cestu jako malé řeznictví s vysoce kvalitním evropským masem na počátku 70. let minulého století a stala se předním distributorem některých z nejoblíbenějších světových značek potravin. Společnost GMG se věnuje udržitelnému rozvoji, její továrny využívají solární energii a nepoužívají žádné jednorázové plasty.

Emirates a Lime Tree Café

Emirates spolupracuje s kavárnou Lime Tree Café od roku 2015. Tato kavárna je také butikovou pekárnou, která jako první v Dubaji získala certifikát bezlepkové pekárny, tuto akreditaci získala v roce 2012. Lime Tree Café připravuje řadu čerstvě upečených bezlepkových pochoutek pro cestující First a Business Class. Emirates si každoročně z této pekárny objedná v průměru 78 tisíc kusů různých druhů pochutin. Cestující si mohou vybrat z luxusních a zdravých delikates, například slané karamelové dorty, kakaové řezy s pudinkem, tvarohový koláč či sušenky. Bezlepkové výrobky Lime Tree Café jsou připravovány podle osvědčených rodinných receptů a vše je denně pečeno od základu vyškolenými pekaři. Ingredience jsou nejvyšší kvality, organického původu, bez pesticidů a konzervačních látek a dalších aditiv nebo geneticky modifikovaných složek. Všechny položky dodávané Emirates jsou uchovány v biologicky rozložitelných obalech a recyklovatelných materiálech.

Emirates and Mirak

Aerolinka Emirates rovněž spolupracuje se společností Mirak, která zajišťuje catering čerstvého ovoce a zeleniny pro pokrmy, které se připravují během letu, v průměru se jedná o 1 800 tun ročně. Emirates má vysoké požadavky na čerstvost vypěstovaných hub, brambor, banánů a jahod, které se využívají v rámci palubní kuchyně. Mirak dováží a distribuuje svým zákazníkům více než 90 tisíc tun čerstvého ovoce a zeleniny ročně. Tato společnost je pojmenovaná po svém zakladateli Mir Abdulla Khoory a byla založena v roce 1983, má tedy dlouholetou historii a patří k průkopníkům zemědělské produkce v regionu. Společnost se rovněž zavázala k udržitelnosti a zaměřuje se na úspory v oblasti energií a nakládání s odpady.

Emirates a komunitní akce

Společně s prohlášením o sbližování světa prostřednictvím sportu, umění a kultury iniciovala Emirates řadu akcí, které posilují a propojují místní komunity, počínaje prvním závodem motorových člunů, který se konal v Dubaji v roce 1987. Emirates aktuálně sponzoruje některé z nejoblíbenějších rodinných festivalů a sportovních akcí v Dubaji, včetně Emirates Airline Festival of Literature ve spolupráci s Dubai Cultures and Arts Authority. Jedná se o festival, který podporuje vzdělávání, debaty a čtení a získal řadu ocenění za svou atraktivitu a pozitivní dopad na společnost.

Emirates je také hlavním sponzorem Dubai World Cup – jednoho z největších dostihových závodů na světě, který každoročně navštíví více než 80 tisíc hostů. Další podporovanou událostí je DP World Tour Golf Championship v Dubaji, velké finále soutěže čítající 44 turnajů ve 28 zemích a Dubai Tennis Championships, který Emirates podporuje od jeho zahájení v roce 1993. Aerolinka dále sponzoruje Dubai Sevens, což je akce s 52letou historií, která sdružuje přibližně 5 500 sportovců z 32 zemí a více než 100 tisíc diváků. Letos se této akce účastní více než 300 týmů, které se spolu utkají v ragby, netballu, kriketu a fitness. V rámci této akce se také představí světoznámé hudební hvězdy a součástí budou i atrakce pro rodiny. Seven Stadium se také pyšní největším solárním přístřeškem na sportovním zařízení v regionu, který vyrábí dostatek čisté energie pro napájení většiny provozů stadionu po celý rok.