Potěšte své nejbližší některým z luxusních tekutých pokladů

Přemýšlíte, co letos nadělit pod stromeček vašim kamarádům, příbuzným nebo rodičům a už vás nenapadá, čím byste jim letos mohli vykouzlit úsměv na tváři? Inspirujte se našimi tipy na skvělé alkoholické nápoje, které si vychutnají sami i ve společnosti svých drahých poloviček. Dopřejte jim letos kousek luxusu a překvapte je tím nejlepším, co může svět alkoholu nabídnout.

Pro ni – jemné pohlazení

Tanqueray BlackCurrant Royale

Všechny milovnice ginů, zbystřete! Anglický výrobce prémiových ginů Tanqueray nedávno představil žhavou novinku Tanqueray BlackCurrant Royale, kterou zkrátka nejde nemilovat. Tento výjimečný gin v sobě snoubí chuť jalovce s originálními tóny francouzského černého rybízu a sladké vanilky. Chutnat vám bude samotný, ale skvěle si ho vychutnáte i v kombinaci s kvalitním tonikem, nebo třeba proseccem.

Obsah: 41,3%

Doporučená cena: 779,- (www.bartidashop.cz)

Baileys Original Irish Cream

Vánoční lenošení a užívání si sváteční atmosféry snad nic nevylepší víc než klasický smetanový likér Baileys, který obsahuje prvotřídní irskou smetanu, mléko z místních farem a tradiční irskou whisky. Tuto smetanovou lahůdku si vychutnáte nejen samotnou, ale i jako součást dezertů, kávy nebo horké čokolády. Je jen na vás, jak se svou chvilku pohody s likérem Baileys rozhodnete vychutnat.

Obsah: 17%

Doporučená cena: 365,- (www.bartidashop.cz )

Baileys Deliciously Light

Pokud si hlídáte linii, preferujete zdravější životní styl nebo zkrátka neholdujete příliš sladkým nápojům, zbrusu nový likér Baileys Deliciously Light je pro vás jako stvořený. Obsahuje totiž o 40 procent méně cukru a kalorií, a přesto chutná stále stejně skvěle jako jeho klasická verze Baileys Original Irish Cream. Tuto nízkokalorickou dobrotu si vychutnáte samotnou nebo jako součást míchaných drinků či dezertů – a bez výčitek!

Obsah: 16,10%

Doporučená cena: 369,- (www.bartidashop.cz)

Pro něj – gentlemanský výběr

Zacapa 23 Centenario

Zlatý poklad ve skle. Taková je bez nadsázky Zacapa 23 Centenario, která uspokojí každého fajnšmekra a milovníka prvotřídních rumů. Zacapa v sobě kombinuje směs až 23letých rumů, které dozrávají v nadmořské výšce 2 333 metrů v panenské přírodě guatemalských hor. Vzniká unikátní výrobní metodou Sistema Solera a zraje v sudech po bourbonu, sherry Oloroso a sherry Pedro Ximénez, které jí propůjčují komplexní a bohatý charakter. Vychutnejte si toto tekuté zlato tak, jak se sluší a patří – samostatně a po malých doušcích.

Obsah: 40%

Doporučená cena: 1 399,- (www.bartidashop.cz)

Johnnie Walker Black Label

Tradiční skotská whisky nesmí chybět v domácím baru žádného gentlemana, který si čas od času rád o samotě vychutná skleničku něčeho ostřejšího. Edice Johnnie Walker Black Label vás potěší svou bohatou chutí s výrazným aroma vanilky, rozinek, pomerančové kůry a jemným dotykem kouře. Nejlépe si tuto skotskou krásku vychutnáte samostatně či v míchaném drinku se sodou a čerstvě ukrojenou limetkou.Začátek formulářeKonec formuláře

Obsah: 40%

Doporučená cena: 739,- (www.bartidashop.cz )

Společné chvilky – chutnají nejlépe

Pampero Aniversario

Chystáte se užít si pohodový večer s vaší drahou polovičkou a nevíte, čím potěšit její chuťové pohárky? Dopřejte své lásce něco speciálního a nalijte si společně skleničku luxusního venezuelského rumu Pampero Aniversario. Tento vysoce kvalitní rum vyniká svou jemnou a bohatou vůní a jedinečnou chutí s tóny karamelu, kávy, vanilky, rozinek, sušeného ovoce, sherry a perníkového koření, které zkrátka neodoláte.

Obsah: 40%

Doporučená cena: 629,- (www.bartidashop.cz )

Tanqueray No. TEN

Pohodový sváteční večer ve dvou přímo vybízí k přiťuknutí si skleničkou něčeho luxusního. Prémiový gin Tanqueray No. TEN v sobě kombinuje chuť jalovce s originálním aroma citrusových plodů, heřmánku, bílého grepu, pomeranče a limetky. Skvěle vám zachutná samotný nebo v míchaných drincích typu gin & tonic nebo Martini.

Obsah: 47,3%

Doporučená cena: 859,- (www.bartidashop.cz )