Bluesrocková sesterská senzace Larkin Poe ohlašuje největší český koncert: 31. října 2023 ve Foru Karlín

Americká kapela Larkin Poe, neboli sestry Rebecca a Megan Lovellovy! Jejich strhující a divoké koncerty na pomezí jižanského blues, roots rocku a americany s výraznými kytarovými riffy na elektrickou a slide kytaru si získávají po celém světě i u nás stále více fanoušků a nadšených obdivovatelů. Svědčí o tom také to, že po dvou vyprodaných pražských koncertech a skvěle přijatém vystoupení na Colours of Ostrava přijedou Larkin Poe na svůj největší tuzemský koncert - 31. října 2023 do pražského Fora Karlín. Zahrají v rámci turné k právě vydanému novému albu nazvanému Blood Harmony. Vstupenky na pražský koncert jsou v prodeji od 18. listopadu, 10.00, v síti Ticketmaster. Koncert pořádá v rámci série Prague International Bluenight agentura Liver Music.

První domácí vystoupení sesterské formace bylo v roce 2019 naplánováno do pražského klubu Jazz Dock, ale již tehdy bylo pro velký zájem přesunuto do Paláce Akropolis. Jejich oblibu nezastavila ani pandemie koronaviru, o čemž svědčí letošní vyprodaný Lucerna Music Bar a koncert na druhé největší scéně festivalu Colours of Ostrava.

Na svém zatím posledním albu Blood Harmony, které vyšlo letos 11. listopadu, zvou Larkin Poe posluchače do prostředí, které znají obě sestry velmi zblízka - do světa jižanského rocku. Zároveň ale do něj vnášejí novou muzikantskou energii a podněty. “Máme moc pěkné vzpomínky na své mládí - na jižanskou přívětivost a pohostinnost. Jde o velmi laskavou a všeobjímající energii,” říká Rebecca, zpěvačka a textařka Larkin Poe, které pocházejí ze severní Georgie. “Snažíme se v naší hudbě sdílet stejný pocit - že máme otevřené dveře pro všechny a zveme je na sladký čaj,” dodává. Narozdíl od dřívějších alb se na produkci Blood Harmony podílel texaský hudebník Tyler Bryant (rovněž Rebeččin manžel). “V minulosti jsme záměrně spoléhaly samy na sebe. Nyní jsme ale cítily, že je správné proces vzniku otevřít někomu zvenčí, ale zároveň vše zachovat v rámci rodiny,” vysvětluje Rebecca. Na desku obě sestry přizvaly dlouholeté členy své koncertní kapely včetně bubeníka Kevina McGowana a baskytaristy Tarka Laymana. Album Larkin Poe nahrály v domácím studiu Rebeky a Tylera. Výsledkem je nahrávka, která přenáší syrovou energii z živých koncertů. “Strávily jsme pouze my dvě spoustu času před samotným nahráváním dolaďováním všech detailů. Chtěly jsme prostě přijít do studia a zaznamenat písně v co nejživější a nejsyrovější formě,” uzavírá Megan.

Larkin Poe založily Rebecca a Megan v roce 2010 po rozpuštění předchozí “rodinné” skupiny Lovell Sisters, kterou měly spolu se svojí starší sestrou Jessicou. Do dneška vydaly sedm studiových desek. V roce 2018 byly nominovány na Grammy za Venom & Faith v kategorii Nejlepší současné bluesové album. Jejich obdivovateli stali například Elvis Costello, Bob Seger nebo T Bone Burnett. Larkin Poe bylo jméno jejich prapraprapradědečka, který byl příbuzný s Edgarem Allanem Poem.

Vstupenky jsou k dostání v síti Ticketmaster. Počet nejlepších vstupenek před podium omezen. Koncert pořádá v rámci série Prague International Bluenight agentura Liver Music. Více informací na www.livermusic.cz.

Koncerty připravované agenturou Liver Music:

2023

  • The Residents (us) - 16. 2. 2023 / Praha - Divadlo Archa
  • Walter Trout (us) – 30. 5. 2023 / Praha – Palác Akropolis
  • Larkin Poe (us) - 31. 10. 2023 / Praha - Forum Karlín