Miele dále vylepšuje svůj sortiment sušiček novým základním modelem

Důležitým krokem k větší udržitelnosti v domácnosti bylo zavedení sušičky prádla s tepelným čerpadlem. Zatímco běžné kondenzační sušičky nebo sušičky s odvodem vzduchu stále dosahují v nejlepším případě třídy energetické účinnosti B, jsou nejlepší modely Miele s tepelným čerpadlem aktuálně o 10 % úpornější, než je mezní hodnota aktuálně nejlepší třídy energetické účinnosti A+++. V zájmu ochrany klimatu společnost Miele zcela vyřadila ze svého sortimentu sušičky bez tepelného čerpadla, což je ale spojeno s uvedením mimořádně atraktivního nového základního modelu. Miele TCA 230 WP dosahuje velmi dobré třídy účinnosti A++ a je k dostání od 22 990 Kč (doporučená maloobchodní cena pro Českou republiku).

Z ekologického hlediska je novinka rodinného koncernu, která byla představena na veletrhu IFA, příkladná hned v několika ohledech: s velmi dobrou třídou energetické účinnosti A++ spotřebuje Miele TCA 230 WP o 40 až 50 % méně elektřiny než nejúspornější sušičky bez tepelného čerpadla, v závislosti na množství prádla a předtím použitém programu ždímání. K tomu se přidává chladivo R290, které je obzvláště šetrné ke klimatu a má výrazně lepší termodynamické vlastnosti než ostatní běžně používaná chladiva. Kromě toho je R290 zcela bez fluorovaných uhlovodíků (HFC). To vede k tomu, že potenciál globálního oteplování chladiva má při jeho likvidaci mnohem menší dopad na životní prostředí.

Patentovaný systém snímání zbytkové vlhkosti PerfectDry zajišťuje na stupeň přesné sušení prádla a chrání tak například před přesušením, takže oděvy si déle udrží svůj tvar. Osvědčená technologie EcoDry pracuje s bezúdržbovým výměníkem tepla - a samozřejmě jako ztělesnění šetrné péče o prádlo obsahuje patentovaný voštinový buben Miele. Ani přidání prádla není problém: pomocí funkce AddLoad lze zapomenuté prádlo přidat i těsně před koncem programu - nebo je zase odebrat. Kdo bude chtít, může si textilie během sušení jemně provonět pomocí flakónů s vůní FragranceDos od Miele. Nový základní model pojme 7 kilogramů prádla a je vybaven pohodlným ovládacím systémem EasyControl s přímou volbou jednotlivých programů pomocí senzorových tlačítek.

www.miele.cz