Čerstvý pohled na kosmetiku - čistá a kvalitní péče o pleť

NUORI je severská péče o pleť, která mění zaběhnuté zvyklosti a místo tradičních trvanlivých krémů, které jsou plné konzervantů, přichází s čerstvými přípravky, jejichž složení je dokonale čisté a o to účinnější.

Drtivá většina běžných produktů péče o pleť je vyvinuta tak, aby vydržela alespoň 30 měsíců. Je to důsledek nařízení EU, které mělo zlepšit transparentnost pro spotřebitele. Ve skutečnosti ale vedlo k naprostému opaku. Dlouhá doba použitelnosti se stala průmyslovým standardem s tím, že velká část výzkumu i vývoje se zabývá právě zvyšováním stability výrobků. Pravdou ale je, že ani pomocí stále lepších konzervačních a jiných přídavných látek není možné ochránit účinné složky před jejich přirozeným rozkladem.

Podle platného nařízení EU musí být na všech kosmetických přípravcích viditelné datum spotřeby nebo "datum minimální trvanlivosti". Výrobky s minimální trvanlivostí delší než 30 měsíců (tj. 2,5 roku) však datum použitelnosti nepotřebují. Stačí, když je na nich uvedena doba použitelnosti v měsících. Malý symbol "otevřené sklenice" přitom neříká vůbec nic o tom, kdy byl produkt vyroben, ani jak dlouhou má trvanlivost nebo účinnost, ale pouze spotřebiteli sděluje, jak dlouho po otevření bude ještě bezpečný.

Když se zakladatelka společnosti NUORI, Jasmi Bonnén, začala zabývat trvanlivostí kosmetických výrobků, překvapilo ji, že našla řadu studií, které dokládají, že běžně používané účinné látky (například vitamíny) jsou v kosmetických přípravcích nestabilní. Mnohé z nich přitom začínají ztrácet své blahodárné vlastnosti již několik měsíců po výrobě. Hlavní příčinou rozkladu je čas, dále pak vzduch a také světlo.

Dlouhá doba trvanlivosti také znamená, že většina pleťových přípravků obsahuje nejen syntetické konzervační látky, ale i různé další přísady, jako jsou stabilizátory, plnidla, barviva a zvýrazňovače vůně. Vzhledem k tomu, že běžný kosmetický trh prakticky nenabízí žádné jiné možnosti, naučili jsme se akceptovat zhoršenou účinnost a sporné složení produktů jako status quo masově vyráběné péče o pleť.

„NUORI se zrodila z touhy vnést do péče o pleť čerstvost. Tato touha se však velmi brzy proměnila ve vysokou laťku, kterou nastavujeme pro veškeré aspekty procesu naší výroby," vysvětluje Jasmi. Všechny výrobky NUORI jsou proto každých 10 až 12 týdnů připravovány v naší laboratoři a v malých šaržích neprodleně odeslány maloobchodním partnerům po celém světě.

Na přední straně obalu všech výrobků je vyraženo číslo šarže, které je jasným důkazem optimální čerstvosti a účinnosti přípravku. Všechny výrobky jsou také označeny datem spotřeby. To slouží jako připomínka, kdy je třeba přípravek vyměnit za čerstvý. Prémiové ochranné obaly navíc minimalizují působení vzduchu, světla, bakterií a plísní před použitím i během něj.

Co z toho ale spotřebitel skutečně má? Podle Jasmi je odpověď překvapivě jednoduchá: "Čerstvá péče o pleť má naprosto stejný smysl jako čerstvé potraviny - je výživnější a není nutné, aby obsahovala tolik přídavných látek." Podle této logiky mají čerstvě namíchané produkty NUORI dvě zásadní výhody:

  • Efektivita každého přípravku je velmi vysoká, protože účinné ingredience nejsou oslabeny časovým rozkladem.
  • Výrobky jsou opravdu čisté, protože neobsahují syntetické konzervační látky ani jiné přísady, které by uměle prodlužovaly jejich stabilitu.

První kolekce NUORI byla uvedena na trh v září 2015, v současné době je k dostání ve více než 25 zemích světa. Nyní můžete vybrané Nuori produkty zakoupit i v online concept storu Made for Moms.

NUORI Vital obnovující sérum

Lehké, zároveň však intenzivně hydratační sérum na jedné straně hloubkově vyživuje pleť, na straně druhé ji zklidňuje. Vedle toho mírní následky dlouhodobého vystavení slunečnímu záření nebo jiným vlivům životního stylu, neboť pleti dodává maximální dávku hydratace. Přípravek má veganské složení bez parfemace a je vhodný pro všechny typy pleti.

Účinné složky:

  • Rostlinný fermentovaný sorbitolový komplex a heřmánkový květ - má zklidňující vlastnosti a snižuje zánětlivé reakce i reakce na poškození slunečním zářením.
  • Komplex kyseliny hyaluronové a fruktózy - kombinace těchto dvou látek dodává okamžitou a hloubkovou hydrataci, kterou dokáže uzamknout uvnitř v pokožce.
  • Kořen lékořice a vitamíny C a E - mají silné antioxidační vlastnosti, díky čemuž neutralizují škodlivé volné radikály, jež vznikají při slunění.

NUORI Vital obnovující sérum, 30 ml: 1.490 Kč.

NUORI Zdokonalující pleťový olej

Směs vzácných olejů poskytuje bohatou výživu všem typům pleti. Složení přípravku odpovídá přirozené lipidové rovnováze pokožky, proto se snadno vstřebává, nezanechává mastný film, ani neucpává póry. Po použití oleje je pleť hladká, pružná a drobné vrásky jsou méně viditelné.

Účinné složky:

  • Oleje z šípku a pupalky dvouleté - jsou bohaté na omega 3 a 6 mastné kyseliny, proto mají kromě vyživujících vlastností i omlazující účinky.
  • Oleje z hroznových a meruňkových jader - mají bezkonkurenční hydratační vlastnosti, zároveň však pokožku nezatěžují, a ta tak může celý den dýchat.
  • Vitamín E - je velmi účinným antioxidantem, který dokonale neutralizuje volné radikály.

NUORI Zdokonalující pleťový olej, 15 ml: 1.490 Kč.

NUORI Vital oční krém

Lehký oční krém mírní první známky stárnutí, redukuje jemné vrásky a zároveň poskytuje silnou antioxidační ochranu před poškozením zvenčí. Přípravek se snadno vstřebává, nezatěžuje jemnou pokožku okolo očí a současně ji hydratuje. Krém je vhodný pro všechny typy pleti.

Účinné složky:

  • Přírodní kyselina hyaluronová - jedinečná dělená forma této látky proniká hluboko do pokožky a účinně obnovuje její přirozenou hydrataci.
  • Aloe vera - má výjimečné hydratační vlastnosti, současně pleť zklidňuje, regeneruje a působí na ni protizánětlivě.
  • Komplex bambuckého másla a vitamínů C a E - silně antixodiční kombinace, jež chrání pleť před poškozením a účinně neutralizuje volné radikály.

NUORI Vital oční krém, 15 ml: 1.490 kč.

NUORI Vital krém na obličej

Lehký krém pleť hydratuje a působí na ni antioxidačně, tudíž pomáhá oddalovat první známky stárnutí. Zároveň redukuje vrásky a zanechává pokožku pružnou. Je ideální pro slabou až dehydratovanou pokožku, ale hodí se i pro všechny ostatní typy pleti. Má matný finiš, proto je vynikající coby podkladová báze.

Účinné složky

  • Fermentovaný enzym z granátového jablka a kořen ředkve - tyto přísady se postarají o odstranění odumřelých kožních buněk a zároveň poskytují silnou antioxidační ochranu.
  • Rostlinný skvalen, jojobový olej a olej ze sladkých mandlí - tyto silné ingredience poskytují vynikající bariérovou ochranu, čímž brání pleti ve ztrátě vlhkosti.
  • Komplex bambuckého másla a vitamínů C a E - jde o silně antixodiční kombinaci, která chrání pokožku obličeje před poškozením zvenčí a účinně neutralizuje volné radikály.

NUORI Vital krém na obličej, 30 ml: 1.690 Kč.

NUORI Hloubkově hydratační maska

Lehká, přesto však silná maska prostupuje do hlubokých vrstev pokožky, kam přináší vydatnou dávku hydratace. Zároveň má vynikající ochranné a regenerační schopnosti, vyhlazuje vrásky, navrací pleti původní pružnost, snižuje zarudnutí a podráždění, oživuje zdravý tón pleti a v neposlední řadě obličej rozjasňuje.

Účinné složky

  • Damašková růže, hroznové víno, kyselina hyaluronová - kombinace pro hloubkovou hydrataci a svěžest pokožky.
  • Rostlinný skvalen a betain - chrání před dehydratací a současně podporují přirozenou obranyschopnost pleti.
  • Heřmánek a niacinamid (vitamín B3) - mírní zarudnutí, vyhlazují pleť a snižují výskyt pigmentových skvrn.

NUORI Hloubkově hydratační maska, 50 ml: 1.950 Kč.

NUORI Vital čisticí pěna

Bohatá krémová pěna pečlivě odstraní z obličeje nečistoty, odumřelé kožní buňky i make-up, aniž by jej vysušovala. Je ideální pro pokožku, která je dehydratovaná s viditelnými póry, ale je vhodná pro všechny druhy pleti. Po použití přípravku zůstává pokožka obličeje čistá, hedvábně jemná a působí zdravě svěžím dojmem. Pěna navíc zklidňuje podráždění a zarudnutí.

Účinné složky

  • Fermentovaný enzym z granátového jablka a kořen ředkve - kombinace těchto přísad se postará o jemné rozpuštění odumřelých kožních buněk a zároveň poskytuje silnou antioxidační ochranu.
  • Ovesná jádra a přírodní betain - komplex těchto látek působí protizánětlivě, zklidňuje a současně zjemňuje pokožku.
  • Rostlinný glycerin - pomáhá udržovat optimální hydrataci pokožky.

NUORI Vital čisticí pěna, 100 ml: 890 Kč.

NUORI Jemné rozjasňující tonikum - NOVINKA ZÁŘÍ 2022

Vysoce účinné tonikum exfoliuje a současně hydratuje pleť, aniž by ji podráždilo. Oddaluje stárnutí pokožky, redukuje výskyt pigmentových skvrn, stahuje póry a vydatně hydratuje. Výsledkem používání je na dotek hebký a zdravím zářící obličej. Tonikum se hodí pro všechny typy pleti a je bez parfemace.

Účinné složky

  • Kyselina laktobionová - je hydroxykyselina, která pomáhá odstraňovat odumřelé buňky a zlepšovat strukturu i tón pokožky.
  • Exfo-bio & regenine - jsou přírodní ovocné (z jablek, hroznového vína, manga, banánu atd.) výtažky a kyseliny, jež jemně odstraňují odumřelé kožní buňky a zároveň podporují přirozenou regeneraci pleti.
  • Propanediol a rostlinný glycerin - 100% přírodní výtažek z kukuřičného cukru v kombinaci s botanickým glycerinem dodávají pleti hloubkovou hydrataci.

NUORI Jemné rozjasňující tonikum, 100 ml: 760 Kč.