K podzimu barvy patří. Užijte si ho s hřejivými barevnými kombinacemi kabelek Patrick Poppet

Podle předpovědí by se letošní tereziánské babí léto mělo opravdu vydařit. Toto období charakterizuje slunečné a teplé počasí s denními teplotami i kolem 20 ˚C, ale také ranní mlhy či přípravy přírody na zimu. I my se těšíme na neuvěřitelnou hru barev umocněnou slunečními paprsky, ať už jde o východ a západ slunce, dozrávání jablek, hrušek a lesních plodů nebo mnohobarevnou symfonii listů na stromech. Věřme, že i letos bude příroda velkorysá a my se budeme moci dlouho opájet magickou silou neuvěřitelného počtu barevných odstínů.

À propos barvy…Víte, že na světě existuje kolem miliardy barevných odstínů a tónů? Uvádí se přitom, že zkušené lidské oko jich rozliší kolem milionu. Přestože vnímání jednotlivých barev a jejich odstínů je někdy dost individuální, při empirických výzkumech došli vědci k závěrům, které platí pro většinu z nás. Jedná se především o význam a působení barev na naši psychiku.

V souvislosti s babím létem si Lucie Kalousová, designérka a zakladatelka značky Patrick Poppet, posvítila tentokrát na oranžovou, červenou a zlatou, tedy jasné a teplé barvy, které se k nadcházejícímu období perfektně hodí.

Oranžová je barvou zábavy, radosti a optimismu. Symbolizuje mládí, sílu a vitalitu. Mají ji v oblibě lidé dobrosrdeční, někdy možná až hlasití až impulzivní. Je spojena s představou slunce, tepla, bohatství, úrody nebo vzrušeného očekávání. Právě tento odstín dominuje poppetkám Summer No. 10 a 13.

Červená je vnímána jako barva lásky, síly, energie a zdraví. Skrývá v sobě moc a vášeň a někdy bývá spojována také s představami ohně nebo nebezpečí. V každém případě jde o vznešenou barvu, která rovněž symbolizuje akci, změnu a sebevědomí. Červenou proto mívají v oblibě lidé optimističtí a energičtí. Pokud milujete červenou, vybírejte např. z poppetek Summer No. 4 a 11.

Zlatá symbolizuje pocit zářícího štěstí. Je to barva nejvyšších hodnot, zlatého jádra, představuje idealismus, velkorysost a šlechetnost. Je životodárná, promění cokoliv v hodnotné a žádoucí. Zlatá barva transformuje poznání v pochopení, pomáhá při zvládání nejistoty, podporuje ducha na cestě k moudrosti. Je vždy pozitivní a vybízí ke kreativitě. Zlatou najdete na poppetkách Summer No. 17 a 18.

U těchto barev také platí pravidlo, že čím více světla na ně dopadá, tím nápadněji a výrazněji působí. „Oranžová a červená sluší snad všem ženám a umí rozzářit skutečně každý outfit. Pokud se v nich přesto necítíte, zvolte alespoň doplňky v těchto odstínech. Zlatou barvou, která povýší váš outfit a umocní dojem luxusu, se blýskněte na špercích, obuvi nebo kabelce,“ říká Lucie Kalousová. A právě poppetky z kolekce Summer Edition 2022 jsou jako stvořené, aby prozářily každý váš den, ať už si je vezmete do kanceláře, na nákupy nebo vernisáž.

Vyberte si svou poppetku na https://www.patrickpoppet.cz/summer-edition-2022/.