Znovuotevřený zámek Třešť nabízí nejen elegantní ubytování a wellness, říká Pavla Pěkná.

Co má společného zámek v Třešti se spisovatelem Franzem Kafkou a čemu zámek slouží, na to odpověděla v následujícím rozhovoru ředitelka zámeckého hotelu Pavla Pěkná. Sama o znovuotevřeném novorenesančním sídle tvrdí, že to byla láska na první pohled. Dnes funguje jako elegantní zámecký hotel, prodchnutý dílem Franze Kafky, přičemž kromě ubytování nabízí zámecké wellness, nádherné prostory pro konference a svatby a rovněž skvělou kuchyni...

Jste ředitelkou hotelu v zámku Třešť, a proto by mě zajímalo, na co všechno se můžou těšit hosté? Čím vším slouží zámek hostům a návštěvníkům?

Náš znovuotevřený novorenesanční Zámek Třešt na Jihlavsku funguje hlavně jako zámecký hotel, prodchnutý dílem Franze Kafky. Nabízí kromě ubytování, zámecké wellness, i krásné prostory pro konference a svatby a zve návštěvníky i do restaurace Franze Kafky na českou kuchyni inspirovanou počátkem 20. století, avšak v moderním pojetí. Objednat si lze Spa rituály na míru: lesní, Indonésie či oblíbená ledová Arktida a mnoho dalších.

V zámeckém parku se nachází geopark s naučnou stezkou, hřiště pro Discgolf a pétanque. U zámeckého jezírka si můžete vyzkoušet moderní metodu rybaření metodou „chyť a pusť“ nebo si na recepci zapůjčit elektrokola a prozkoumat krásy Vysočiny.

Když jsem viděl poprvé na fotkách zámek Třešť, tak mě zaujal na první pohled? Jak jste to měla vy? Nebyla to náhodou láska na první pohled?

Ano, byla to láska na první pohled, upřímně čekala jsem zámek jako z pohádky, přitom uvnitř z původního zámku nezůstal kámen na kameni. Moderní design mne naprosto uchvátil. Zvolili jsme téma Franze Kafky, protože světoznámý spisovatel jezdil v letech 1900 až 1907 do Třeště ke svému strýci. Věnovali jsme mu celý koncept zámku, který jsme s lehkou nadsázkou zakomponovali do novorenesanční zámecké budovy. Miluji jeho kresby a bavilo mne objevovat, co jeho piktogramy znamenají. Třeba piktogram „člověk velmi znaven“ vás dovede do wellness.

Co všechno zajímá hosty? Určitě obdivují i dobové či historizující vybavení...

Tady vás bohužel si zklamu, z dobového vybavení se bohužel nic nezachovalo, pořídili jsme kompletně nové vybavení zámku a hosté obdivují náš minimalistický design s piktogramy Franze Kafky, malinko jsme si ale pohráli s barvami, a kromě barevných křesel jsme doplnili i barevné abstraktní „rozpité“ obrazy z dílny Rozpito z Brna.

Co všechno obnáší vaše pozice ředitelky?

Jako ředitelka hotelu odpovídám za celkové řízení, obchodní a prodejní strategii k dosažení stanovených cílů. Podařilo se mi zde na Vysočině postavit velmi mladý a dynamický, a hlavně kreativní tým, který společně se mnou posouvá naše cíle a osobní hranice.

Zajímá mě také, jaké máte hobby, co vás zajímá a jak trávíte volný čas?

Miluji cestování, dobré jídlo a kvalitní víno, jízdu na kole či houbaření, které si nyní v této roční době hojně dopřávám právě v přilehlých vysočinských lesích. Od naší šéfkuchařky jsem získala skvělý recept na zavařování.

Začala kulturní sezóna, týká se to i vašeho kouzelného zámku?

Zámek Třešt je místem silně svázaným i se světem literatury. Jestli máte rádi knihy a dobré jídlo k tomu, nemělo by vám uniknout „Listování“ z knihy U nás v Evropě 26. října 2022 od 20 hodin a další kulturní akce chystáme a postupně doplňujeme na našem webu v sekci „Aktuality“

Robert Rohál

Foto: archiv