Sklárna Ave Clara otevře své brány všem obdivovatelům skla, odborníkům i zvědavcům

V sobotu 6. října 2018 otevře severočeská sklárna Ave Clara v rámci projektu Skleněné cesty své brány nejen široké veřejnosti, ale především návštěvníkům Mezinárodního sklářského sympozia IGS 2018, které se koná tento týden v Novém Boru.

Ave Clara se stala jednou z pořadatelských skláren a své návštěvníky uvítá nejen ve své huti, ale i v prostorách manufaktury. Program pro nadšence a milovníky skla bude odstartován již v 8 hodin ráno a potrvá až do 15 hodiny. Během originálního programu Tří Příběhů skla bude k vidění celý proces výroby přímo na jednotlivých pracovištích.

Ave Clara již 10 let vypilovává moderní techniky v kombinaci s tradičním umem a v posledních dvou letech hrdě a tvrdě pracuje na propojení českého sklářství s umělci z celého světa, prodejci skla či s uměleckými nadšenci. „Snaha otevřít dveře všem byla publikována již při posledním IGS, nyní však můžeme říct, že se snaha stává skutečností a naše odbornost a kvalifikovanost se stává dostupná a naplňovaná designéry z celého světa a České republiky. Vstřícnost a zapálení pro věc a cíl dokončit tvorbu je pak vyhledávaným artiklem a důvodem proč se k nám umělci a obchodníci vrací, protože právě náš osobní přístup a profesionalita je to, co sklo dělá uměním.“ Tvrdí ředitelka společnosti Ave Clara, Adéla Šifová.

Letošní IGS je pro sklárnu významné hlavně proto, že může nabídnout kapacitní velkosérie výroby, ale i příjemné a soukromé vzorování, vzhledem k rozšiřujícím se řadám nabízených barev uspokojí i náročnější klienty. Vedení sklárny slibuje, že se Dny otevřených dveří stanou dlouholetou tradicí i mimo významné akce, kterých se Ave Clara účastní.

Sklárna v sobotu představí skvělou sklářskou show v režii známých umělců a designérů za asistence vlastních sklářů. Program má ambice nejen pobavit, ale ukázat především zručnost, profesionalitu a blíže představit řemeslo, které je předáváno z generace na generaci.

Letošní účastníci IGS veřejnosti představí tři originální příběhy skla

Irena Czepcová: ,,Když si jde sklo lehnout“

Koncern Design Studio: ,,Když sklo nespí"

Axel T. Schmidt: ,, Když je sklu zima"