NOVINKA: curlicious argan program pro kudrnaté vlasy

Program curlicious argan se skládá ze 3 produktů vyvinutých speciálně pro péči o kudrnaté vlasy podle metody Curly Girl. Tato metoda se zaměřuje pouze na péči o vlnité a kudrnaté vlasy, konkrétně na nalezení rovnováhy mezi hydratací, výživou a optimální dávkou proteinů. Pro dosažení ideálních výsledků je důležité používat všechny tři produkty za sebou.

Program curlicious argan vznikl na základě poptávky kadeřníků a spotřebitelů, kteří hledali produkty specializované na péči o kudrnaté vlasy.

Vzhledem k tomu, že kudrnaté vlasy bývají často dehydratované a vyžadují specifické zacházení, je lepší se v produktech péče o ně zcela vyhnout některým složkám.

Přípravky curlicious argan neobsahují silikony, parabeny, minerální oleje ani SLS/SLE, místo toho v nich najdete účinné látky rostlinného původu. Všechny 3 produkty jsou obohaceny o:

  • Arganový olej - esenciální mastné kyseliny obsažené v arganovém oleji vyživují vlasy. Ty jsou pak silnější, pružnější a krásně lesklé.
  • Kokosový olej - je bohatý na mastné kyseliny, proteiny a vitamíny, díky čemuž suché a kudrnaté vlasy vyživuje, hydratuje a dodává jim mimořádný lesk.
  • Aloe vera - obsahuje vysokou dávku vody, 20 minerálů, 12 vitamínů, 18 aminokyselin a 200 fytonutrientů, čímž vlasy vydatně hydratuje a podporuje jejich zdravý lesk.

Náš průzkum ukazuje, že lidé s kudrnatými vlasy občas vynechávají mytí vlasů šamponem a raději používají pouze kondicionér. Myslí si totiž, že tak o své kudrny pečují mnohem vhodnějším způsobem. Ve skutečnosti ale jejich vlasy trpí a může dojít k jejich poškození.

Šampon způsobuje zduření vlasových kutikul, tudíž účinné a vyživující složky z něj i z kondicionéru mohou lépe proniknout do jádra vlasu. Kondicionér naopak po umytí kutikuly uzavře a zajistí, že péče zůstane uvnitř vlasu.

Krásné a silné vlasy vyrůstají ze zdravé pokožky hlavy, která se ale zcela přirozeně mastí a zároveň přitahuje nečistoty. Mytí pouze kondicionérem způsobuje, že se na vlasech spolu s tímto přirozeným mazem usazuje i nepříjemný povlak. To může vést k ochablým a špinavým vlasům, k podráždění pokožky hlavy a ucpání vlasových folikul, zvýšenému vypadávání vlasů a k tvorbě lupů.

Pravidelné mytí s použitím kondicionéru vlasy i folikuly uzavře a uzamkne v nich všechny živiny i hydrataci, což kudrnaté vlasy tolik potřebují. Používání samotného kondicionéru způsobuje naprostý opak.

​​Pokud pokožku hlavy alespoň dvakrát týdně umyjeme šamponem curlicious argan curl refining co-wash, zůstane čistá a zároveň zdravá.

Argan má velmi dlouhou a jedinečnou historii. Jeho plody se v jihozápadním Maroku sbírají po staletí a místní ženy je přidávají jak do kosmetických přípravků, tak je používají i v kuchyni.

Zralé žluté plody se po usušení otevírají a vyjímají se z nich jádra, jejichž následným lisováním vzniká čistý arganový olej. Přičemž platí, že teplota, při které se jádra lisují, významně ovlivňuje kvalitu oleje. Arganový olej je jedním z nejsilnějších přírodních olejů, proto je jednou z nejčastěji používaných složek v kosmetickém průmyslu.

Čím je vlastně argan tak výjimečný? Pokud jde o vlasovou kosmetiku, tak jeho síla spočívá v hydrataci. Mnoho potíží s vlasy je totiž způsobeno právě ztrátou nebo nedostatkem vlhkosti. Arganový olej je doslova nabitý vitamíny, minerály a antioxidanty, které vlasy nejen hydratují, ale navíc je vyživují a podporují jejich zdravý vzhled. Zcela zásadní jsou přitom tyto dvě složky: omega-6 a vitamín E. Obě totiž vlasům dodávají zmiňovanou vlhkost, podporují jejich lesk i zdravý vzhled, revitalizují je a zároveň krotí jejich krepatění. Další přidanou hodnotou arganového oleje je, že pomáhá chránit barvu.

# 1 curlicious argan curl refining co-wash

Přípravek curlicious argan curl refining co-wash byl speciálně vyvinut k tomu, aby v jednom kroku zastal funkci šamponu (čištění) i kondicionéru (péče, výživa a hydratace). Curlicious argan curl refining co-wash je navíc obohacen o výtažky z kokosu, aloe vera a také o bambucké máslo. Díky tomu vlasy jemně čistí, aniž by je vysušil. Naopak je hydratuje do hloubky, snižuje jejich krepatění a dodává jim přirozený lesk. Je bezpečný pro barvené vlasy a neobsahuje žádné škodlivé přísady. Curlicious argan curl refining co-wash dodává kudrnatým vlasům zdravý vzhled a zachovává jejich vlnitost i pružnost.

Návod k použití: naneste curlicious argan curl refining co-wash na pokožku hlavy, abyste z ní odstranili všechny nečistoty a případné zbytky stylingových přípravků. Přípravek jemně vmasírujte prsty do celé délky vlasů a nechte jej krátce působit. Nikdy vlasy nedrhněte, protože by mohlo dojít k jejich poškození. Nakonec vlasy opravdu důkladně opláchněte. V případě potřeby proces opakujte.

curlicious argan curl refining co-wash, 250 ml: 1.187 Kč/45,30 €

# 2 curlicious argan curl reactivating serum

Bezoplachové hydratační sérum obohacené o vysoce funkční směs arganu, kokosu, aloe vera a bambuckého másla pro hloubkovou hydrataci vlasů, snížení krepatění, dodání lesku a lehkou fixaci.

Návod k použití: Do ručníkem vysušených vlasů naneste dostatečné množství séra a kadeře pročešte hřebenem se širokými zuby. Neoplachujte. Po umytí šamponem je použití bezoplachového séra naprostou nutností.

curlicious argan curl reactivating serum, 200  ml: 1.202 Kč/45,85 €

# 3 curlicious argan curl defining cream

Po umytí a aplikaci séra použijte na vlasy curlicious argan curl defining cream - jemný krém, který váš účes lehce zpevní a současně zabrání jeho krepatění.

Curlicious argan curl defining cream pomáhá vytvořit pružné kudrliny, aniž by došlo ke slepení jednotlivých pramenů. Kombinace arganového oleje, kokosu, aloe vera a bambuckého másla hluboce hydratuje, dodává lesk a snižuje krepatění.

Návod k použití: Rozetřete dostatečné množství krému prsty nebo hřebenem se širokými zuby po vlasech, postupujte od kořínků ke konečkům. Nechte vlasy přirozeně uschnout nebo je vyfénujte.

curlicious argan curl defining cream, 200 ml:  1.202 Kč/45,85 €