Ještě stále se můžete vydat na trasu TERIBEAR

V pondělí 12. září byl odstartován již osmý ročník sportovně charitativního happeningu s názvem TERIBEAR HÝBE PRAHOU aneb Prima den s medvědem: powered by ŠKODA AUTO, který pořádá Nadace Terezy Maxové dětem. Akce probíhá na pražské Letné, nonstop, až do neděle 18. září, kdy v 16 hodin končí. Podpořit dobrou věc a zapojit se může kdokoli, svým vlastním pohybem, ať už chůzí či během. Za každý zdolaný kilometr na 1,3 km dlouhé TERIBEAR trati věnují partneři 25 Kč na vámi zvolený příběh pomoci. Akce je naprosto bezlimitní, jediným předpokladem je chuť pomáhat. Po dvou letech, kdy akce probíhala kvůli covidovým omezením online, se happening opět vrací na Letnou, kde byl před 8 lety odstartován první ročník.

„TERIBEAR je pro nás vždycky taková srdeční záležitost. Těšíme se na atmosféru, z které je cítit, že si sem lidi přišli nejen zaběhat, ale hlavně pomoct. Ale trať si píše i svoje příběhy sama. Mám v živé paměti pár, který se tu zasnoubil, lásky, které tu vznikly a o rok později přijely s kočárkem. Moc se těším i na nejstaršího účastníka, který je stále v plné síle a ve svých 95 letech ani jednou nevynechal. Letošní ročník je výjimečný i tím, že nadace slaví 25 let a ti, kterým jsme hned na začátku nadace pomohli, společně s námi otevřeli trať na Letné,“ říká patronka nadace, Tereza Maxová.

Za každý zdolaný kilometr 25 korun pomoci

Každý zdolaný kilometr pomoci, ať už chůzí či během, promění partneři akce na 25 korun, které pomůžou konkrétním příběhům. Je jedno, zda kilometry zdoláte rychlým během, pomalou procházkou nebo vyrazíte na TERIBEAR trať třeba s kočárkem. Každý krok se počítá a nezáleží na jeho rychlosti. Akce je určena všem, od těch nejmenších, kteří můžou dorazit třeba s prarodiči. Důležitá je jen chuť se zapojit.

Přihlásit se můžou jednotlivci nebo rodinné a firemní týmy. Již tradičně budou kilometry pomoci společnými silami sbírat i zástupci generálního partnera: „Sociální angažovanost je pevně zakotvena v DNA naší značky ŠKODA a podpora charitativního běhu TERIBEAR se stala její nedílnou součástí. Každý rok je obdivuhodné, kolik účastníků této sportovní akce přijde uběhnutými kilometry finančně podpořit potřebné. V rámci společenské odpovědnosti ŠKODA AUTO v České republice jsme již poosmé s plným přesvědčením hlavním partnerem této iniciativy. Celkem se na start postaví více než 100 našich zaměstnanců, kteří poběží pro dobrou věc společně se svými rodinami,“ vysvětluje Maren Gräf, členka představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast Lidé a kultura.

Za firemní týmy vyrazí na trať také zástupci hlavního mediálního partnera: „Smysluplně podporovat ty, kteří to skutečně potřebují, by mělo být přirozené v každé době. Mediální skupina MAFRA s Nadací Terezy Maxové dětem na projektu Teribear hýbe Prahou spolupracuje od jeho počátků a v roli Generálního mediálního partnera jsme samozřejmě i letos na startovní čáře připraveni rozhýbat příběhy s nadějí na lepší budoucnost,“ říká Miloslava Nováková, ředitelka Corporate Affairs pro Česko a Slovensko mediální skupiny MAFRA.

Nadace pamatovala i na žáky základních a středních škol, kterým, díky partnerům akce, může věnovat startovací čipy zdarma. I letos se mohou opět přidat a společně s námi rozhýbat Prahu. Více o tom, jak se do akce zapojit, naleznete na www.teribear.cz .

A co když nejsem sportovní typ?

Nevyhovuje vám pohyb? Nebo se nemůžete v září dostavit na Letnou? Rádi byste pomáhali ohroženým dětem kdykoliv po celý rok? Máme pro vás dobrou zprávu. Do sbírky Friends of TERIBEAR - https://friendsofteribear.teribear.cz/  může přispět každý. Kdykoliv. Kdekoliv. Právě teď. Jeden za všechny, všichni za TERIBEARa! Vy, kamarádi TERIBEARa, pomáháte měnit lidské osudy. Díky z celého medvědího srdce!

Shrnutí aneb co letos potřebujete vědět?

Začátek: Pondělí, 12. 9. 2022 v 17:00

Konec: Neděle, 18. 9. 2022 v 16:00, slavnostní vyhlášení výsledků 16:45

Kde: Letenské sady (zázemí na Letenské pláni u písčité plochy). Tratí je značený asfaltový okruh v délce zhruba 1,3 km.

Jak: Pomocí TERIBEAR čipu umístěném ve startovním čísle se vám budou načítat kilometry dosažené na určeném TERIBEAR okruhu. Kilometry se zaznamenají na vaše elektronické konto, takže máte přehled prostřednictvím průběžné výsledkové listiny, jak jste pomohli.

Jak se přidat: Online registrace za jednorázový poplatek 250 Kč zahrnuje pořízení čipu opravňujícího k volnému pohybu na trati po celou dobu konání akce. Prodej registrací je uskutečňován jménem Nadace Terezy Maxové dětem v rámci veřejné sbírky číslo:
S-MHMP/1501799/2012 a částka je určena na pomoc dětem.

Akce by nebyla možná bez podpory partnerů:

Generální partner: ŠKODA AUTO
Generální mediální partner: Mediální skupina MAFRA
Ve spolupráci s: Prima
Hlavní partner: ING
Partneři: BAAGL, DEK Stavebniny, Renomia,
STŘÍDA SPORT oficiální distributor hokejového vybavení CCM
Produkční zajištění: C-IN, ET production
Technology partners: Gaben, SmartFP, T.R.I., T-servis
Social media partnerSocialsharks
Partneři pro pohyb: Accenture, Portu, Hlavní město Praha, PPL , Travelport
Partneři osvěžení: Coca-Cola, Costa Coffee, PICKWICK
S mediální podporou: Dnes, Expats.cz, iDnes Premium, Metro, OnaDnes.cz, Žena a život, Prima Ženy
Dále děkujeme: Bird & Bird, Blue Gekko, Bohemia Sekt,  Brand Concept, OSA, Pražské vodovody a kanalizace, PRE, SEGRO