Aktivní látky a extrakty v produktech NATAVA: ORCHISTEM™, HYDRASALINOL a CO2 extrakt z kávy Arabica

BIO kosmetika NATAVA je vyráběna z nejkvalitnějších přírodních surovin, jako jsou  za studena lisované oleje či oleje v té nejvyšší BIO kvalitě, cenné extrakty z rostlin, esenciální oleje, přírodní barviva či sušené byliny.Jejich ceny jsou dostupnější, než je tomu u srovnatelných produktů.

NATAVA aktuálně nabízí produkty péče o vlasy o pleť, pokožku, olejové koule pro aromaterapeutické koupele nebo aromaterapeutické a masážní svíčky. Postupně přibývají také doplňky a další výrobky tak, aby měli zákazníci k dispozici ucelenou řadu nejen kosmetiky, ale i dalších produktů do domácnosti charakterizovaných úctou k přírodě, tradicím našich předků a eliminací odpadu z obalového materiálu.

Hydrasalinol je výtažek z rostliny Salicornia herbacea, tedy slanomilné řasy s českým názvem slanorožec. Říká se jí také mořská fazole nebo mořský chřest. Jak už její název napovídá, daří se jí především v místech s velkou koncentrací soli ve vodě, v mokřadech a mangrovníkových porostech. Vyskytuje se v Americe či Austrálii, v Evropě ji běžně najdete na pobřeží Lamanšského průlivu ve Francii, kde roste v písku. Zatímco při přílivu jsou rostliny ponořené, při odlivu jsou vystaveny větru a slunci. Aby se řasa přizpůsobila těmto každodenním změnám ve svém prostředí, má vyvinutý transportní systém pro vodu a amonné ionty, které hrají zásadní roli při ochraně před dehydratací a velkými změnami koncentrací soli. 

Těchto neuvěřitelných schopností nyní využíváme i v kosmetice. Hydrasalinol totiž dokáže uzavřít vlhkost v lidské pokožce, čehož si všimli už před nějakou dobou v Koreji, která je pověstná propracovaným systémem péčí o pleť.

Extrakt ze slanorožce je důležitá anti-aging látka, která zároveň napomáhá lepšímu hojení pleti, posiluje obranyschopnost kůže, hloubkově hydratuje, zmírňuje nadměrnou pigmentaci nebo posiluje buněčné spojení. Obsahuje vysokou koncentraci vitamínů A,B,C a nechybí v něm důležité minerály či aminokyseliny. Je to zkrátka přírodní zázrak právem se pyšnící oceněním za inovaci.

Kde ho najdete:

Pleťové olejové sérum Pupalka, 30 ml, 499 Kč

ORCHISTEM™ obsahuje rostlinné kmenové buňky z orchidejí. Zefektivňuje komunikaci mezi kmenovými buňkami a fibroblasty, což má za následek celkový omlazující účinek. Obnovuje mladistvý lesk pleti a působí liftingově. 

Fibroblast je základní buňka vazivové tkáně rozptýlená u člověka v různých částech těla. Produkuje do okolí extracelulární matrix (mimobuněčnou hmotu) a různá vlákna (kolagen atp.). 

Kde ho najdete:

Pleťové olejové sérum Orchidea, 30 ml, 499 Kč

CO2 extrakt z kávy Arabica má silné antioxidační vlastnosti, zpomaluje stárnutí pokožky stimulováním mikrocirkulace a současně napomáhá zlepšit její vzhled.

Co jsou CO2 extrakty? Jde o nejmodernější, velmi šetrnou a čistou formu extrakce oxidem uhličitým za pomoci nadkritického tlaku při 30 °C. Dochází zde pouze k fyzikálním procesům, ne k chemické reakci. Výhodou je, že takto vytvořený extrakt není nutné konzervovat, je stabilní a účinný už u malého dávkování.

Kde ho najdete?

Pleťové sérum Pupalka, 30 ml, 499 Kč

Credit: NATAVA