Potřebujete vyprat jednu košili? Lze to i bez výčitek

Stáváme se více odpovědnějšími vůči životnímu prostředí a potřebujeme-li na druhý den svoji šťastnou košili, halenku či tričko, máme velké výčitky. Toto dilema je už naštěstí minulostí! Díky nové funkci SingleWash lze vyprat i minimální množství prádla, a to rychle, hygienicky a energeticky velmi úsporně. Spotřeba vody a energie i délka programu jsou přesně přizpůsobeny objemu prádla. Základem je patentovaný systém Miele PowerWash 2.0 s přesným ovládáním oběhového čerpadla v závislosti na množství náplně a s technologií „Spin&Spray“, která přináší další úspory. PowerWash 2.0 zajišťuje vynikající energetickou účinnost a krátké trvání programu i při „normálním“ množství náplně. V současné době mají pračky Miele až o 50 % lepší energetickou účinnost, než jsou hodnoty třídy energetické účinnosti „A+++“, a to s dobou trvání programu pouhé dvě hodiny a 59 minut.

Při využití funkce SingleWash se do bubnu pračky přivedeno pouze tolik vody, kolik je potřeba na provlhčení všech textilních vláken a úměrně tomu se sníží i spotřeba energie k ohřátí vody. Výsledkem je zhruba o 60 % méně spotřebované energie a jen 50 % vody, což zároveň znamená značnou časovou úsporu. V programu „Snadno ošetřovatelné 40 stupňů“ trvá program pouze 39 minut, a to bez snížení účinnosti praní („třída A“).

Pod značkou Miele byly na veletrhu IFA představeny také cenově atraktivní nové modely praček s unikátním dávkovacím systémem TwinDos, umožňujícím ušetřit až 30 % pracího prostředku ve srovnání s manuálním dávkováním. Všechny pračky se systémy PowerWash 2.0, SingleWash a TwinDos lze propojit prostřednictvím Wi-Fi a jsou vybaveny vícebarevným TFT displejem M Touch, který zákazníci Miele znají již z vestavných spotřebičů.

Novinky Miele z veletrhu IFA 2018 budou na trhu v ČR od října 2018 a ledna 2019