Tradice, vysoká kvalita a odvaha experimentovat to je Rose Garden

Nejchutnější marmelády světa se vaří v malé provozovně v Prachaticích. Jejich autorkou je Jozefína Růžičková, která tento rok už poněkolikáté obhájila výjimečnost svých produktů v nejprestižnější soutěži svého druhu, Great Taste Awards. Slavnostní vyhlášení vítězů Great Taste Awards 2022 proběhlo 5. září 2022 v londýnské Southwark Cathedral.

Hitem letošního ročníku soutěže, jíž se pravidelně účastní výrobky z více než stovky zemí celého světa, se staly příchutě: švestka, švestka s aronií, chilli a okurka. Důvod, proč se marmeládám a džemům Rose Garden tolik daří, je podle majitelky společnosti zcela jednoznačný: "Zakládám si na lokálnosti, vysoké kvalitě surovin a tradičních postupech při jejich zpracování. A po letošním ročníku mám velkou radost, že hvězdičku získaly už celkem tři moje výrobky ze skvělých švestek z Hoříkovic u Prachatic".

Ocenění na různých soutěžích přitom marmelády Rose Garden získávají kontinuálně, a to již od roku 2015, kdy bodovaly ještě v kategorii home made produktů ve světové soutěži citrusových marmelád.

I letošní ročník byl pro Rose Garden úspěšný a ocenění získaly tyto výrobky:

  • Švestkový džem: 1 hvězda (simply delicious – jednoduše delikátní)

Z hodnocení porotců: „Džem temně rubínově červené barvy a jemného švestkového aroma. Půvabně vybalancovaná vůně ovoce a kyselosti … Není zbytečně přeslazená ani převařená, takže švestky voní jako čerstvé.“

  • Švestkový džem s arónií: 1 hvězda (simply delicious – jednoduše delikátní)

Z hodnocení porotců: „Skvělé ovocné aroma … Švestky a arónie jsou dokonale vyvážené … Oceňujeme, že v džemu není jediné zrníčko … Nádherná sytá tmavě švestková barva.“

  • Chilli džem: 1 hvězda (simply delicious – jednoduše delikátní)

Z hodnocení porotců: „6 % chilli nezní moc, ale wow, tenhle džem má šmrnc! Tak akorát sladký, tak akorát ostrý … Výrazná červená barva okamžitě upoutá vaši pozornost … Jemné rajčatové tóny ve vůni, skvělý poměr sladkosti a kyselosti … Džem zanechává v ústech příjemný pocit. Výborně!“

  • Nakládané okurky: 1 hvězda (simply delicious – jednoduše delikátní)

Z hodnocení porotců: „Tyto malé okurky vypadají skvěle. Jsou křupavé, jejich vůně vyvážená a lákavá … Vyváženost cukru, octa a kopru funguje dobře ... Splňují vše, co si od nakládané zeleniny přejete … Opravdu dobrá svačinka nebo příloha.“

Lokálně, sezonně, kvalitně

Rose Garden si zakládá na jen těch nejlepších surovinách – a s výjimkou citrusových plodů a exotického koření čistě lokálního charakteru. Od lokálnosti se odvíjí i sezonnost, suroviny na svoje výrobky nenakupuje z druhého konce světa, a tak má nejvíc napilno v létě, kdy jsou všechny ty višně, švestky nebo třeba jahody v hlavní sezoně. Na vlastní zahradě pěstuje sibiřské kiwi, muchovník, rakytník a žlutomasý dřín, chodí sbírat šípky a další plody tak, aby svým zákazníkům mohla poskytnout jen to opravdu nejlepší, co šumavská příroda nabízí. Džemy od Rose Garden obsahují 52 % cukru, což je dle příslušné vyhlášky v podstatě minimum pro „extra džem méně sladký“. O to víc si v nich vychutnáte plnou chuť ovoce.

Moderní vzhled a nové logo

Úspěch na letošním ročníku Grate Taste Awards se Jozefína Růžičková rozhodla oslavit také změnou loga a novým vzhledem etiket. To pro ni vytvořila pražské agentura Cocoon, na jejichž práci narazíte i na obalech známých českých piv a dalších nápojů i řady jiných potravinářských i drogistických výrobků. A co nový vzhled a tradiční obsah splňuje? Rose Garden je kreativní, jedinečná, respektuje tradiční postupy a v neposlední řadě vám zajistí požitek z výjimečné chuti.

A když tohle všechno dáte dohromady s pečlivostí a láskou k přírodě, výsledkem jsou medailemi ověnčené skleničky marmelád, džemů, čatní a okurek, které vás hned po otevření omámí vůní ovoce a poctivého přístupu.