Známe vítěze soutěže Muž roku, kteří se vydají do světa, aby hájili barvy Česka!

Netrpělivě očekávané vyhlášení výsledků soutěže Muže roku 2022 je za námi a myslíme si, že porota vybrala správně. Vítězem se stal fitness trenér s číslem 12 Matěj Švec (Mister International Czech Republic) z Velešína, kterého do soutěže přihlásila maminka s kamarády. Druhé místo obsadil Filip Šanda (Man of the Year Czech Republic) s číslem 9 z Prachatic už se na mole coby model procházel, ale živí se jako programátor. Třetí příčka patří nejmladšímu muži letošní soutěže, kterým je Leon Vonaký (Mister Global Czech Republic) s číslem 10 z Chomutova, který chce být kadeřníkem a soutěží si plnil svůj sen.

Speciální ocenění, která jsou vstupenkou na další mezinárodní soutěže mužské krásy, získali:

Men Super Model World – David Pleva (č. 11) a Petr Ngo (č.4)

Man of the World – Jan Balšán (č. 6)

Mister Tourism World – Phillip Stoimenov (č. 7)

Mister Grand International – Denys Poljanskyj (č. 3)

Vedlejší ceny:

Muž roku Optika Slavíková převzal Leon Vonaký (č. 10), Mužem roku sympatie Trenýrkárna.cz se stal Jan Balšán (č. 6). Cenu Muž roku sympatie webu Ženy s.r.o. si odnesl Dominik Odstrčil (č. 8)

Velmi početná porota byla složena z novinářů, významných podporovatelů soutěže a známých tváří. V porotě zasedli například: Zuzana Bubílková, Jitka Sedláčková, Kateřina Kornová, Denisa Pfauserová, Michaela Dolinová, Kateřina Macháčková, Bára Mottlová či Monika Trávníčková, Andrea Bezděková, Matyáš Hložek, Vojtěch Urban či Josef Maršálek. 

Porotcům se naskytlo několik zajímavých pohledů na finalisty, takže pro správné rozhodování měli několik možných pohledů na vypracované muže. Promenáda ve spodním prádle STYX od Trenýrkárny, představení volnočasového oblečení od firmy C&A či módní přehlídka obleků od společnosti Koutný s doplňky jako byly brýle od Optika Slavíková a přívěsky ryjeme.cz.

Záštitu nad finále soutěže Muž roku 2022 převzal senátor a hejtman Královéhradeckého kraje brig. gen. Martin Červíček, starosta města Náchod Jan Birke a Radek Jakubský viceprezident Hospodářské komory České republiky.

„Je vidět, že naše práce přináší ovoce. Před týdnem vyhrál světovou soutěž Man of the Year loňský třetí Muž roku 2021 Dominik Chabr. Letošním zvoleným Mužům roku 2022 gratuluji a přeji jim, aby také uspěli na světových soutěžích mužské krásy. A děkuji sponzorům, finalistům a všem, kdo se na bezproblémovém průběhu tohoto ročníku podíleli,“říká David Novotný, prezident soutěže. Noví zájemci o soutěž se už nyní mohou hlásit na webových stránkách soutěže Muž roku.