Lejla Abbasová rozděluje svůj čas mezi své děti a Afriku

Čtyřnásobná maminka Lejla Abbasová nemá moc volných chvil, a tak byl Václav Posířil, majitel Café & Bar Stromovka Collection – CHILL OUT, trošku napjatý, zda exoticky vyhlížející kráska dorazí, i když pozvání přijala na letní opening párty.

Dorazila, i když hlavní oslavy, které pořádá či se jich účastní, tak jsou pořádány pro děti. V čerstvé paměti má tu poslední. „Byly to narozeniny všech tří nejmenších dětí, dvojčat a Iman. Oslavu nám smetla bouřka, byl přívalový déšť. Ale nakonec to dopadlo dobře, strávili jsme večer u strejdy na boudě, kde jsme se ještě sdružili s dalšími lidmi a byl to strašně příjemný večer,“ vysvětlila známá filantropka.

Lejla Abbasová měla volné dva dny, které výjimečně trávila přes léto v Praze, protože se kromě mateřských povinností aktivně věnuje svým projektům. „Nyní připravujeme dokument o projektech, které v Africe dělá můj nadační fond. Je to o lidech, které ty projekty vedou, o vzdělání a o rozvojové a komunitní práci. A ta, když se dělá dobře, tak ti lidé neutíkají a chtějí tam zůstat a vrací zpátky tu pomoc. Doufám, že jej první diváci budou moct vidět už na jaře. Ještě pořád sháníme peníze, protože covid nám totálně zamíchal se sponzoringem. Co jsem měla naslibováno, tak to bohužel nevyšlo. Paradoxně jsem díky shánění peněz na dokument sehnala spoustu partnerů na konkrétní lokální pomoc přímo na projekty, velmi často se jedná o materiální pomoc, za což jsem samozřejmě strašně ráda,“ popsala své aktivity moderátorka.