Pavel Bauer: Byznys make-up musí vydržet celý den

Ani lehké denní, ani syté noční, zkrátka byznysové líčení, které žena potřebuje pro svoji pracovní profesi a které jí vydrží co nejdéle. Takové vám představí na svém workshopu známý vizážista, mistr republiky v make-upu, Pavel Bauer. Na veletrh si odskočil od natáčení televizních pořadů a známých seriálů.  Před veletrhem jsme ho požádali o krátký rozhovor, který nám poskytl během pauzy při natáčení soutěže Máme rádi Česko.

Jak dlouho líčíte na Stylu a pamatujete si nějaký vtipný zážitek z veletrhu, zajímavé setkání?

Z hlavy si to nepamatuji. Ale bude to tak deset, patnáct let. Zážitek si teď úplně nevybavím, to jste mne zaskočila, ale když líčíme jednu přehlídku za druhou, je to většinou docela fofr a na legrácky ani není čas. V branži dělám dlouho, takže se všemi těmi misskami, modelkami, návrháři i celebritami se potkáváme takové roky, že už se vlastně známe. Už jsem tam vlastně „mezi svýma“.

Letos připravujete workshop, na co se mohou návštěvníci těšit?

Určitě na to, jaké jsou současné trendy v líčení a co udělat proto, abychom docílili tzv. byznys make-upu. Je to make-up, který ženy běžně používají do zaměstnání, ať dělají v jakékoliv profesi. Nemyslím tím denní ani večerní, ale ten, který má vydržet celý den. Je nutností, když chce žena v práci vypadat dobře.

Na čem teď práce pracujete Vy?

Momentálně natáčíme další řadu Máme rádi Česko na televizi Prima a minulý týden jsem se vrátil z Bratislavy, kde jsme dotočili další řadu show Česko-Slovensko má talent. Kromě toho točím v současné době s Arichtevem pokračování velmi úspěšného seriálu České televize Kukačky (druhá série) a na Primě seriál ZOO. Jak na Primě, tak na Nově připravujeme taky nové seriály, nemohu prozradit názvy, ale budou tam velmi známí herci.

Máte vůbec nějaký volný čas? A pokud ano, jak ho nejraději trávíte?

Volného času je bohužel tak málo, že i ta dovolená pro mne v podstatě bude pracovní. Ale vím, že tam budu mít tři čtyři dny volna a pojedu na chalupu k rodině. Takže klid, dobré jídlo a spánek a myslím, že už nebudu muset číst ani další scénáře. Bude to víc o odpočinku a možná jestli budou růst houby, tak půjdu určitě na houby.  Rád si zajdu do lesa, protože po tom ruchu, který zažíváme při natáčení, a po tom množství lidí, které máme kolem sebe, je to nádherný relax v přírodě.