Iveta Řádková: Důraz vždy kladu na materiál a kvalitní zpracování

Módní návrhářka Iveta Řádková je držitelkou prestižního titulu TOP STYL DESIGNER. Svojí tvorbou vždy ohromuje nejen sebevědomé ženy, ale i ženy, které zatouží po krásných šatech s propracovanými detaily.

Jakou kolekci vynesou modelky na letošním veletrhu Styl a Kabo?
Kolekce má název „Emoce". Její barevná paleta je neutrální. Tvoří ji pouze černá a bílá barva. Oživená je doplňky a propracovanými detaily. Šperky ke kolekci jsou od značky iNTENSi.cz.

Proč právě spolupráce s Vebou?
Propojení českého designéra a tradičního českého výrobce látek je podle mého názoru ideální kombinací.

Jaké modely Vás baví navrhovat?
Hlavně nositelné modely. Přestože ráda používám netradiční materiály, mám ráda, když své modely "potkávám v ulicích".

Kdo a co je Vaší inspirace?
Největší inspirací je pro mě sám život. A také ženy, pro které tvořím modely. Baví mě celý proces tvorby, od návrhu až po jeho realizaci.

Kde se oblékáte, kde nakupujete?
Ráda kombinuji svoje kousky s kousky jiných návrhářů nebo značek. Důraz vždy kladu na materiál a kvalitní zpracování. Oblečení pro mě je jako "druhá kůže", preferuji pohodlí.

Kam kráčí česká móda?
Podle mého názoru je budoucnost v pomalé módě, která je již dnes vnímána jako synonymum pro udržitelnou módu, s důrazem na ekologii a etiku výroby. Pro mě tento pohled znamená, že kvalita má přednost před kvantitou. Samozřejmostí je perfektní řemeslné zpracování oděvu a lokální výroba. Vnímám to jako příležitost pro změnu ve svém oboru.