Zkušený šéfkuchař Radek David posílil kuchařský tým Aramarku

Velká změna se odehrála v českém kuchařském světě. Jeden z nejzkušenějších šéfkuchařů v republice mění po dlouhých dvaceti letech dres. Nemíří ovšem ke konkurenci, ale naopak mění svět restaurací za firemní stravování. Šéfkuchař Radek David totiž nastupuje jako kreativní šéfkuchař do společnosti Aramark, která je největším subjektem v oblasti firemního stravování v zemi. 

Proč se k rozhodl k nečekanému kroku? A proč si vybral právě Aramark? „Protože jsou jednička na trhu. Několikrát jsem měl možnost podílet se na různých projektech Aramarku a viděl jsem, jak profesionálně ke všemu přistupují. Firemní stravování je pro mě velkou výzvou, rád bych změnil předsudky, které kolem něj stále panují. Současně mě láká možnost měnit stravovací návyky velkého počtu lidí. V restauraci jsem vařil pro 40 až 60 lidí denně, tady mám možnost s pomocí kolegů oslovit přes desetitisíce lidí, kteří denně provozovny Aramarku využívají,“ vysvětluje svou motivaci Radek David, který měl v posledních letech na starosti několik restaurací v Praze a Kyjevě, včetně oblíbené La Verandy.

A jaké cíle plánuje Radek David ve společnosti Aramark realizovat? „Chtěl bych více využívat nejrůznější „zapomenuté“ suroviny a co nejvíce pracovat se sezonními a regionálními zdroji. A rád bych zde také zavedl kuchařské postupy, které výrazně zlepšují chuť jídel, jako je pomalé vaření, pečení přes noc a spousta dalších,“ pokračuje ve výčtu svých vizí.

Radek David si současně hodně slibuje od pilotního projektu Cesta na talíř, který Aramark odstartoval před několika lety. „Zmíněný projekt Aramarku se mi moc líbí. Je skvělé, že můžeme říct farmářům, co chceme, oni to pro nás vypěstují a my následně všechno zpracujeme. Máme suroviny s příběhem, a navíc jsou z Čech, což je skvělá symbióza. České potraviny, čeští farmáři a snižování uhlíkové stopy díky eliminaci dlouhých transportů přes půlku Evropy. O tom přece všichni kuchaři sní,“ uzavírá Radek David. 

Společnost Aramark zanedlouho oslaví třicáté výročí, a právě příchod zkušeného šéfkuchaře Radka Davida je jedním z impulzů, které společnosti přinesou novou energii do další práce. „Radek David je jedním z nejlepších šéfkuchařů v republice, je to zkušený profesionál s kreativním kuchařským myšlením, proto se těšíme na naši spolupráci, která odstartuje novou etapu Aramarku,“ vítá posilu společnosti její generální ředitel Vladimír Staněk.