Zahrada na niti nabízí roztomilé rostliny i pro obyvatele té nejmenší garsonky

Originální autorské květinářství Zahrada na niti přichází s rostlinami, které si zamilují minimalisté i milovníci pokojovek bojující s prostorem. Vejdou se kamkoli a jsou tak roztomilé, že jim snad ani nejde odolat.

V bytě není dost místa, do domu už se vám víc květináčů prostě nevejde nebo chcete oživit jen jedno malé místo na poličce? Inspirujte se v nabídce Zahrady na niti a vyberte si z drobných roztomilých rostlin tu svou.

Když vám srdce bije pro rostliny

Její jméno je Hoya kerri a patří mezi voskovky. Název si možná nezapamatujete, jakmile ji ale spatříte, poznáte ji už vždycky. Listy ve tvaru srdce ji totiž odliší od všech ostatních pokojovek. Když se vám navíc pěstování povede, z listu vyroste i stonek a na něm další srdíčka. Stačí ji od jara do podzimu dostatečně zalévat a pak ji přesunout na chladnější místo a zálivku omezit.

Hoya kerrii seženete na zahradananiti.cz nebo v Praze ve Školské 7 za 165 Kč.

Na poličku, na skříň i do visu

Přezdívá se jí „želví náhrdelník“ a pochází z exotických lesů v Brazílii. Peperomia prostrata získala svoji přezdívku díky kulatým listům s charakteristickým žilkováním, které připomínají krunýř želvy. Miluje vzdušnou vlhkost i vlhkou půdu a dobře ji bude v květináči na poličce i v závěsném aeráriu.

„Želví náhrdelník“ Peperomia prostrata seženete na zahradananiti.cz nebo v Praze ve Školské 7 za 165 Kč.

Opepřete svoji sbírku

Bojíte se v letních parných dnech o svoje rostliny? O tuhle strach mít nemusíte. Pilea Peperomioides neboli Pilea pepřincová dostatek světla ocení. „Pilea je velmi oblíbená pro svůj zvláštní vzhled, přezdívá se jí také pancake plant – palačinkovník. Její identita přitom nebyla botanikům známá až do 70. let,“ říká zakladatelka květinářství Lenka Hrubá.

Rostlinu Pilea Peperomioides seženete na zahradananiti.cz nebo v Praze ve Školské 7 za 165 Kč.

Posviťte si na ni

Kdyby vám bylo jedno srdíčko v podání Hoya kerrii málo… tady jich najdete celou šňůru. Svícník pochází z Afriky a na jeho nitkovitých výhoncích najdete srdčité lístečky se stříbřito-zeleným mramorováním, díky kterým se mu také říká String of Hearts neboli šňůra srdíček. A proč jméno Svícník? Během léta na něm vykvetou trubkovité purpurové květy, jejichž tvar připomíná právě svíce.

Svícník seženete na zahradananiti.cz nebo v Praze ve Školské 7 za 240 Kč.

Jako korálek

Hledáte dárek pro milovníka pokojovek? Co takhle šňůra perel? Sukulentní popínavka Senecio rowleyanus z Namibie šperk nápadně připomíná a nejefektněji vypadá v závěsných nádobách nebo když splývá ze skříně. Na pěstování je poměrně nenáročná. Dobře jí dělá dostatek světla a občasná vydatná zálivka do misky.

Senecio rowleyanus seženete na zahradananiti.cz nebo v Praze ve Školské 7 za 165 Kč.

Pěstování bude vždy vyžadovat vaši péči a čas, ne vždy ale musí vyžadovat velký prostor. Roztomilé rostliny ze Zahrady na niti zkrášlí každé bydlení, na místo jsou nenáročné a všechny oplývají netradičním vzhledem, který na první pohled upoutá. Maličkosti pro radost mají zase novou podobu.