Co v posledních dnech dělala Kateřina Brožová s Jiřím Škorpíkem?

Muzikál Doktor Ox bude mít za necelé dva týdny premiéru, přesndal mně naprostou tvůrčí svobodu. V muzikálu je 60 skladeb půlminutových i šestiminutových. Ve studiu „A“ v ČT jsme natáčeli klasický sbor s 25 členy státní opery a Národního divadlo s dirigentem Františkem Štěrbákem.  Každou skladbu nazpívali dvakrát, takže vznikl 50 hlasový sbor. To je nádherný zvuk,“ a pokračuje: „Dnes jsme se potkali tady s Kateřinou Brožovou, zpívá velmi dobře, je čistá, rytmická a má to i sladěné s pohybem, je vyloženě jevištní člověk. Hudba se mně tvořila hezky, scénář je napsaný velmi vtipně a se Zdeňkem Zelenkou se mně spolupracuje skvěle.“ dodává Škorpík

Symfonický orchestr a finální sbory pod dohledem autora se natáčely v těchto dnech. Dobrá hudba, to je základ úspěšnosti dobrého muzikálu.  Velmi důležité je, aby měl autor důvěru a volnou ruku od scénáristy a režiséra a měl i dost času na tvorbu.  Jenže

Do studia se přišla s Jirkou Škorpíkem poradit Kateřina Brožová, která hraje v muzikálu jednu z hlavních rolí – starostku. Je to již její čtrnáctý muzikál, takže má bohaté zkušenosti. Je vystudovaná herečka a zpěv jí provází celým životem. Během chvilky se rozhodla, že si se sborem také zazpívá.

„Jirka Škorpík je podle mě geniální autor, napsal muziku, která je nápaditá, nabitá emocemi i změnami rytmu, ale zároveň je to náročná muzika. Celé představení bude plné krásných hudebně tanečních čísel a má v sobě zajímavou myšlenku. To diváci ocení. Moje role je o manipulaci, kde se mně původní moc vymkne z rukou. Je to lehká nadsázka a komedie a to mně na tomto muzikálu baví.“ popsala vztah k muzikálu Doktor Ox Kateřina.

Tento muzikál je vtipnou parodií na současný svět, který důvěrně známe, inspirovaná povídkou Julese Vernea. V této komedii se střetnou dva myšlenkové světy a přináší s sebou varování před zneužitím vynálezů původně určených k pokroku a snahy ovládnout myšlení lidí.

Foto: Muzikál Doktor Ox