Jana Marešová stvořila křehké Nebojme se bát

Užitečná knížka o tom, jak se zbavit svého strachu, trémy a nejistoty. Obsahuje příběhy, říkadla, zaklínadla, rady i návody, jak pracovat s dětskými strachy. Každý má svůj příběh, třeba panika, tréma nebo nejistota. Autorka Jana Marešová je pojmenovala: Tremula, Tmavruše, Hypochondřík a možná se vyklube i někdo další. Čtenářům se dostanete také rady, jak takové strachoty překonat i jak nad nimi vyzrát, třeba jednoduchou říkankou, anebo pořádným super zaklínadlem.

Historie „Nebojme se bát“ se začala vlastně psát při jedné nevinné prázdninové bojovce, která se konala za super úplňku v roce 2014. Pokud čekáte nějaký souhrn ezoterických rad, jak se zbavit něčeho nepotřebného, tak vlastně můžete číst dál. Pointa vás ale překvapí, žádné čáry a máry se nekonají, věřit si a nebát se bát!

Toho večera si Jana Marešová totiž uvědomila, kolik nejrůznějších strachů v sobě děti vlastně nosí. Strach ze školy, strach o zdraví rodičů, strach ze změn, strach ze tmy…, a to jsou jen ty nejčastější. Po návratu z prázdnin sedla k počítači a začala vyhledávat a studovat vše, co je spojeno s dětskými strachy. Tehdy sestavila nechvalný top největších strachů, které byly zaznamenány především u dětí. Podotýkáme, že čerpala z psychologických analýz a dlouhodobých renomovaných výzkumů.

„Dva roky trvalo přivést na svět tuto křehkou a zároveň věřím, že užitečnou, pomůcku pro děti a hlavně rodiče. Ti jsou často původci anebo přenašeči vlastních strachů na děti ve snaze je před vším ochránit“ prozradila autorka. S pokorou sobě vlastní neopomněla v předmluvě poděkovat všem, kteří jí jakkoli s knihou pomáhali. Mezi prvními vyslovila dík psycholožce, paní Blance Kejíkové Antošové, která celou knížku několikrát přečetla a dala jí cenné rady, především v návodech, jak se strachy pracovat. 

-lz-