Zkuste KOLOBĚH! Budete zdravější, štíhlejší a veselejší!

Málokterá pohybová aktivita má tak široce prospěšný dopad na zdraví a postavu, jako KOLOBĚH. Navíc je mnohem bezpečnější než cyklistika, protože stojíte kousek nad zemí a riziko úrazu je minimální. Neklade tak vysoké nároky na klouby, srdce a plíce, což ocení senioři, lidé s nadváhou či s horší fyzickou kondicí. Prostě na ni neplatí žádná výmluva, proč to „nejde“. Naopak – sedavé zaměstnání, nadváha, stres, psychické obtíže, bolavá záda, nulová fyzička, to vše jsou důvody, proč sáhnout právě po KOLOBĚŽCE!

Záda a klouby vám poděkují!

Koloběh je perfektní sport pro moderní dobu, kdy trpíme řadou civilizačních chorob jako je snížená pohyblivost v důsledku věčného sezení či nadváha. Jaké jsou hlavní zdravotní bonusy?

konec bolesti zad – při koloběhu není žádné místo na páteři přetíženo, namáhají se mezižeberní a zádové svaly, které pak pevněji drží páteř. Díky zanožování při odrazu ulevujeme bederní části páteře.

zlepšení funkce kolen a kyčlí – při koloběhu se díky střídání nohou klouby nepřetěžují, zanožování navíc vede k extenzi kyčlí, a tedy k jejich uvolňování. Koloběžka obecně celkově zlepšuje pohybový aparát a pohybovou koordinaci.

kompenzace sedavého způsobu života, stejně jako nadměrné zátěže vznikající u jiných sportovních aktivit, které mnohdy naše tělo zatěžují příliš jednostranně.

jízda na koloběžce jako skvělé rehabilitační cvičení.

Koloběžka formuje postavu a zpevňuje hýždě!

Vypadat dobře chce samozřejmě každý a koloběžka pomůže s formováním mnoha partií. Překvapivě to nejsou jen nohy a hýždě, ale také střed těla či ruce. Takže konec trápení s dietami a činkami, je čas na zábavu na čerstvém vzduchu.

zázračné zanožování – koloběh je zaručenou cestou, jak si vypěstovat pevné hýždě, což ocení nejen vaše sebevědomí, ale pevné hýžďové svalstvo je skvělou prevencí bolestí kyčlí a bederní páteře v důsledku dlouhodobého sezení u počítače nebo v autě. Na koloběžce se střídavě odrážíme oběma nohama, takže si sedací svalstvo protáhneme a vyrýsujeme i ty partie boků, které běžnému cvičení odolávají.

koloběžka posiluje paže, břicho i stehna – o paže se totiž při řízení koloběžky opíráme a pracujeme s nimi při každém odrazu a následném narovnání se. Posilujeme je vlastní vahou, což je ideální zátěž. Při stejném pohybu namáháme a protahujeme i břišní svalstvo. A jelikož střídavě stojíme na jedné noze a nohy střídáme v momentě odrazu, zpevňují se i svaly stehen.

 

Jízdou na koloběžce účinně snížíme nadváhu a je vhodnou náhradou za již zaběhlé

cardio aktivity, jako je třeba běh nebo jízda na kole.

Musí vás to bavit!

Koloběžka představuje sport i zábavu. A kdy je dobré začít jezdit? Kdykoliv! Koloběžka je cesta, jak být a zůstat aktivní. Hlavní je udělat první krok a jízdu na koloběžce si vyzkoušet. Koloběžce je jedno, kolik je vám let, v jakém stavu je vaše svalstvo, kolik vážíte a jestli sportujete nebo ne. Každému protáhne tělo, přinese zábavu a zdravotní benefity.

Správná technika je základ...

...ale opravdu na tom nic není – pevně chyťte řídítka, jednou nohou stoupněte na stupátko a druhou se odrazte. Zbytek už přijde sám úplně přirozeně. A nezapomeňte po několika odrazech vystřídat nohy, abyste nezatěžovali pouze jednu polovinu těla! Ale to přijde automaticky, protože stojná noha se o vystřídání brzy přihlásí sama. Odrazová noha se pohybuje v ose jízdy kyvným pohybem vpřed a vzad. Dosažený efekt kyvadla přirozeně zamezuje prudkému dupnutí při kontaktu odrazové nohy se zemí. Při každém odrazu dřepujete – ilustrace ZDE: https://www.kostkakolobezky.cz/web/jak-zacit/#odrazit-se-a-jet

KOLOBĚŽKA KOSTKA TOUR FUN (G5) – ideální pro začátečníky

Pokud s koloběhem teprve začínáte, nebo ho chcete vyzkoušet, ale nejste si jisti, zda vás tento sport chytne, pak je model KOSTKA TOUR FUN s velkými koly 26"/20" správnou volbou. Poměr kvalita cena je naprosto perfektní, takže pokud existuje byť jen malá šance, za vás koloběh chytne a nepustí, pak právě tento model představuje ideálního parťáka. Cena: 6 990,- Kč

KOLOBĚŽKA KOSTKA TOUR MAX (G6) – univerzální do města i na výlet

Sportovní turistická koloběžka s velkými koly pro dospělé, která i přes svou univerzálnost neztrácí sportovní charakter. Je ideální pro všechny, kdo hledají koloběžku pro každodenní použití, hodí se na malou projížďku po městě a okolí, stejně jako na delší výlety. Koloběžka disponuje předním kolem o velikost 26", které snáze překonává nerovnosti, takže s lehkostí profrčíte i maličko náročnějším terénem. Je ideální volbou v poměru cena/výkon, pro ni i pro něj, a navíc je dostupná v 7 barevných odstínech!

Cena: 11 990,- Kč

KOLOBĚŽKA KOSTKA TWENTY MAX (G6)

Univerzální sportovní koloběžka s koly 20/20 je vhodná doslova pro celou rodinu. Perfektně se hodí na delší i kratší výlety po silnici, nezpevněných cestách či šotolině, díky své obratnosti se ovšem pohybuje jako ryba ve vodě též ve městě. Pro své jízdní vlastnosti, perfektní ovladatelnost a stabilitu je oblíbená především u žen, hodí se pro děti a náctileté s výškou od 150 cm, ale spolehlivě uveze i statného chlapíka. Obratnost a univerzálnost jsou klíčové vlastnosti, které dělají z koloběžky KOSTKA Twenty Max (G6) tak žádané zboží. Lze na ni navíc snadno umístit dětskou sedačku a perfektně se hodí třeba pro přepravu dětí do školky. Cena: 11 490,- Kč

SKLÁDACÍ KOLOBĚŽKA KOSTKA TWENTY MAX FOLD (G6)

Univerzální koloběžka, která je navíc díky svému designu se stejně velkými koly velmi oblíbená
u něžnější poloviny koloběžkové populace. Není tak velká jako modely s větším předním kolem (například Kostka Tour), což je v mnoha situacích výhodnější. Zároveň ale poskytuje stejný prostor pro dospělého jezdce, takže nejste ochuzeni o jízdní komfort. Dvě stejně velká kola vás podrží v každé situaci, ať už jezdíte na asfaltu nebo občas vaši cestu zkříží třeba polní nebo lesní cesta.

Cena: 16 990,- Kč

Více inspirace a důležitých informací na https://www.kostkakolobezky.cz/