Léto 2022: Návrat ke kořenům

Léto 2022 se ponese ve velkém stylu! Vrací se doba eventů, svateb, rodinných dovolených, výletů s přáteli a oblíbených hudebních festivalů. A to vše si žádná náležitou garderobu! Letní kolekce F&F je připravena splnit i ta nejnáročnější módní očekávání. Seznamte se se dvěma hlavními trendy pro nadcházející sezónu, které se prolínají napříč kolekcí, a to jak šaty všech stylů a střihů, nezbytným denimem, lněnou řadou i kolekcí plavek a doplňků pro horké letní dny.

Letní trendy

Trend 1: „Retro Resort“

Nejen v módě platí, že nelze jít kupředu, aniž bychom se ohlédli nazpět. A přesně to vystihuje tento retro trend, který odvážným použitím barev, výraznými potisky, zábavnými proužky a všeobecně oblíbenými kostičkami připomíná fantastická 70. léta a stylové léto, jak má být. Retro Resort nabízí nostalgii i „postpandemický“ optimismus, který nutně potřebujeme. Je plný vzrušujících barev a novinek v kombinaci s dobře padnoucími a pohodlnými střihy.

Barvy a potisky

Retro Resort v sobě ukrývá slavnostní kolekci plnou barev a potisků. Jemné proužky, rozkošné kostičky ideální na letní piknik, retro květy typické pro „sedmdesátky“, stejně jako úžasné orientální vzory, to vše je zárukou, že tato kolekce bude vyčnívat. Zlaté tóny, kořeněné korálové odstíny, námořnická modř, nádech malinové a mátové... Retro Resort je zárukou, že v novém letním outfitu zazáříte za všech okolností.

Šaty

Šaty hrají v letní kolekci i nadále jednu z hlavních rolí. Áčkově střihy a nařasené siluety, které dominovaly v posledních dvou letech, se vrací plné barev a výrazných potisků. Oversized modely, volány a nabírané rukávy představují pohodlný způsob, jak vypadat stylově po celou sezónu. Žebrované žerzejové šaty jsou absolutním must-have. Tento univerzální kousek, dostupný v mnoha barvách, je vhodný pro každou postavu. Šaty stačí doplnit sáčkem, kardiganem, nebo sexy křivákem, k tomu zvolit dle příležitosti podpatky, nebo plátěnky, kabelku, nebo batůžek, a úspěch je vždy zaručen.

Denim

Vybledlý a sluncem vyšisovaný denim prochází letní proměnou ve stylu 70. let, takže přibyly pastelové odstíny a tóny žluté, které kolekci dodávají náležitý retro šmrnc. Džínové bundy jsou nezbytností, představí se v „krabicovém“ tvaru, který působí volně, až oversized, takže je pohodlný na nošení. Jedničkou zůstávají mom džíny spolu s džínovými šortkami s potiskem, nebo výšivkou.

„Swim and Beach“

Jak už název napovídá, Retro Resort se skvěle hodí na prázdniny a na dovolenou. Nabízí celou řadu šatů, které lze snadno obléknout přes bikiny, ale unosíte je i do restaurace, na zahrádku, nebo třeba na výlet. Vyšívané detaily, výrazné pruhy a kaftanové střihy jsou ideální k bazénu, ale nezradí vás ani na společenské události. V souladu s trendem se samozřejmě i plavky vyznačují retro stylem a siluetou. Styl 70. let je patrný především díky přítomnosti pásků, spon, volánků, asymetrických modelů plavek na jedno rameno či kalhotek s vysokým pasem. Z motivů dominují elegantní proužky, drobná kostka a výrazné květy. Kromě fantastického designu je ovšem důležité zdůraznit také to, že celá nová kolekce dámských, pánských
i dětských plavek je 100% „Made Mindfully“, tzn. vyrobená minimálně z 50% recyklovaného polyesteru nebo nylonu.

Vzory

Sedmdesátky byly érou skvělé hudby a stylu, který kolekce Retro Resort oslavuje prostřednictvím mnoha triček s prázdninovou grafikou – od ikonického smajlíka přes trička s oblíbenými kapelami, retro grafikou, pozitivními a motivačními slogany, až po nesmrtelné Disney motivy. Vybere si opravdu každý.

Trend 2: „Artisan“

Artisan představuje tlumený protipól k barevné smršti, kterou reprezentuje Retro Resort. Nabízí mnohem jemnější provedení se zaměřením na řemeslné detaily, tradiční potisky a uvolněné siluety.

Střihy

Volné splývavé šaty, bardot topy, dlouhé overaly, kalhoty se širokými nohavicemi, plátěné košile, volné šaty s kapsami, šortkové overaly a halenky s knoflíky – to vše jednoznačně určuje uvolněnou náladu této kolekce. Představte si nejjednodušší a nejuniverzálnější letní šatník, který vykouzlí pocit absolutního štěstí a vnitřní svobody – to je Artisan. V návaznosti na jarní kolekci přibyly letní šaty a lehké kousky, které přehodíte přes ramena, a díky kterým snadno
a rychle vytvoříte šik model do práce i na skleničku s přáteli.

Barvy a vzory

Neutrální zemité barvy a khaki odstíny doplňuje jemná broskvová, růžová, starorůžová, spolu s nadčasovými monochromatickými barevnými akcenty. Drobnější, méně výrazné květinové motivy, orientální vzory, seprané pruhy, geometrické prvky či batika opět navazují na uvolněný styl jarní Artisan kolekce, který doplňují o zajímavé detaily a trochu letního šmrncu.

Materiály

Stejně jako u jarní kolekce Artisan hrají i nadále klíčovou roli ekologické materiály, jako je organická bavlna, len a recyklovaný nylon, spolu s ručně vyráběnými tkaninami.

Plavky

„Nourish“ – tak zní další trend, který patří dechberoucí kolekci plavek. Ta se posouvá na zcela novou úroveň – jedná se o luxusní řadu plavek a bikin, v níž se snoubí originální přírodní prvky a odstíny s výsostnou elegancí. Zaujmou vás úžasné detaily inspirované tropickým rájem, jako 3D listy, květy v sytých barvách, volány, spony, řasení, či vyplétání,
a nechybí ani doplňky, háčkovaná parea, plážové tašky či klobouky. 

Dětská kolekce

F&F opět přichází s řadou stylového oblečení, kterou děti budou chtít nosit zas a znovu, pořád dokola! Rodiče ocení nejen kvalitní a odolné materiály, ale především skvělé ceny. Letošní sezóna se opět výrazněji soustředí na mini-me, aby se mohla stylově sladit celá rodina. A protože děti jsou naše budoucnost, tak kde jinde prohlubovat poselství udržitelnosti než právě v kolekci pro nejmenší. Proto veškerá bavlna napříč dětským oblečením je součástí již zmíněného „Made Mindfully“. A ani to není vše, pokračuje též exkluzivní spolupráce se Světovým fondem na ochranu přírody – zde je použita 100% organická bavlna a nová řada plavek je vyrobena ze 100% recyklovaného polyesteru. Ohleduplnost a šetrné chování vůči planetě je dlouhodobým posláním F&F, stejně jako závazek vůči zákazníkům. Vybavte děti na léto kvalitním oblečením „Made Mindfully“ za ještě méně peněz – F&F nabízí kvalitu za dostupnou cenu v podobě trojbalení dívčích šatů, chlapeckých triček nebo dvojbalení šortek.

Pro více inspirace v podání britské módní značky F&F navštivte itesco.cz/ff

Chcete-li se dozvědět více o aktuálním dění a módních novinkách, staňte se fanouškem F&F na https://www.facebook.com/ffceskarepublika.