Módě kralují přírodní vzory, nevšední barevné kombinace a originální tenisky

S teplejšími měsíci odhazujeme těžké kabáty, šály a vlněné svetry. Konečně je ten pravý čas na to rozloučit se se zimními věcmi a přivítat do svého šatníku závan první jarní energie. Pastelové barvy, color blocking nebo záplava hravých tenisek. Kterému trendu letos podlehnete vy? Inspirujte se kousky, které z módy jen tak lehce nevyjdou!

Hezky pěšky

Ano, každá žena miluje kozačky, ale ruku na srdce, hodinové procházky zeleným parkem s kávou v ruce se nejlépe podnikají v pohodlných teniskách. A protože je v tomto roce, stejně jako i v letech minulých, důraz kladen na dokonalé obutí – je nejvyšší čas zařadit do botníku trendy „sneakersky”, které skvěle ladí nejen k modrým sepraným džínům, ale také k šatům nebo sukním jakýchkoliv délek. Rok 2022 bude ve znamení retro návratů. Vedle klasických bílých nebo černých tenisek tak očekávejte příliv o něco extravagantnějších modelů různých barevných kombinací a střihů.

Boty Nike AIR MAX SC, Hervis, 2 199 Kč

Streetové tenisky duhové, Sam 73, 1 299 Kč

Dámské tenisky, Sam 73, 1 299 Kč

Dámské tenisky Puma Peach, Sam 73, 1 019 Kč

Zelená a modrá, jen pro blázna dobrá? Ani náhodou

Jaro patří barvám – od jemných odstínů po pastelové tóny až po ultra kontrastní kombinace, nad kterými některým lidem zůstává rozum stát. Mohu sladit zelenou s oranžovou? Nebude to už příliš? Rozhodně ne! Právě naopak, trend nazvaný color blocking se objevil na světových módních přehlídkách, v nákupních centrech a později i v ulicích už v roce 2011. Nyní je o jednu dekádu později zase zpátky ve hře. Tentokrát vsází na párování dvou odstínů, které mohou na první pohled působit zvláštně, zdání ale klame. Pokud budeme ladit s citem, skvěle si budou rozumět například modrá s oranžovou, zelená s fialovou, ale také například růžová s červenou.

Mentolová mikina, Sam 73, 1 099 Kč

Malinové šaty s potiskem, Sam 73, 799 Kč

Fialový svetřík, Sam 73, 359 Kč

Tmavě modrá bunda, Sam 73, 1 799 Kč

Batika a přírodní motivy na obzoru

Dávno předtím, než si našla své místo ve skříních, stala se ikonickým vzorem květinových dětí. Ačkoliv může batika na první pohled působit trošku teenagerovským dojmem, dá se hravě zařadit i do elegantních outfitů. Musíte jen vědět, jak na to! Batikované a další etno motivy kombinujte převážně s jednoduchými materiály a světlejšími barvami, nebo pokud to vybraný kousek dovolí, tón v tónu. Dáváte-li přednost vzorům, vsaďte na ty naturální, ať už v podobě květin nebo ptáků. I ty totiž patří mezi zaručené módní stálice!

Dámské tričko s mandalou, Sam 73, 399 Kč

Dámská sukně s motivem pampelišek, Sam 73, 599 Kč

Mentolová sukně se vzorem, Sam 73,  149 Kč

Dámské tričko s motivem pampelišky, Sam 73, 399 kč

Elegance v podobě monochromatického looku

V jednoduchosti je krása. A u monochromatického stylu to platí dvojnásob! Poskládání kompletního outfitu v jedné dominantní barvě bude letos opět in. Aby váš vzhled ale nepůsobil nudným dojmem, můžete si hrát s různými materiály. Dobře se kombinuje například krajka a kůže nebo pletenina a hedvábí. Finální výsledek nakonec rozbijte červenou rtěnkou, která v tomto případě dokáže hotové zázraky!

Bíle džíny, Sam 73, 419 Kč

Béžová halenka, Sam 73, 149 Kč

Dámská mikina Champion, Hervis, 819 Kč

Dámské béžové kalhoty, Sam 73, 624 Kč

Nová jarní kolekce Sam 73 právě v prodeji

Česká značka oblečení Sam 73 nyní spustila svou aktuální jarní kolekci. Pro členy VIP klubu Rodiny Sam 73 nabízí dodatečnou 20% slevu s kódem SS22VIP. Udělejte radost sobě nebo svým blízkým a pořiďte si vaše oblíbené kousky za skvělou cenu on-line nebo v jedné ze 126 kamenných prodejen.