Mějte své ruce jako v bavlnce díky pravidelné péči

Ruce jsou něco jako naše výstavní skříň. Můžete utratit tisíce za značkové oblečení, pravidelně docházet na kosmetické procedury, ale stačí mít neupravené nehty a popraskané ruce a stejně budete na své okolí působit trochu zanedbaně. Nehledě na to, že ruce naprostou většinu z nás doslova živí a pokožku na rukách extrémně namáháme. Dopřejte jí tedy takovou péči, jakou si zaslouží – pravidelnou s použitím kvalitní kosmetiky.

Krásné nehty díky správné manikúře

Nehty si stříháme asi všichni, ale pro hezké, upravené ruce, bychom měli dělat víc. Během domácí manikúry kůžičku nikdy neodstříhávejte, ale u kořene nehtu zatlačujte k okraji. Nehty pilujte pomocí pilníku vždy od kraje ke středu. Nehtová lůžka i kůžička okolo nich si zaslouží stejnou péči jako pokožka rukou. Pokud má nehet nedostatek hydratace nebo některého z minerálů, začne se lámat. Vhodné je proto používat výživné hydratující krémy nebo speciální oleje určené pro nehtovou kůžičku. Pokud můžete, nechte se pravidelné hýčkat profesionály a máte po starostech.

Na mytí používejte šetrná mýdla

Počítali jste někdy, kolikrát za den si umyjete ruce? Horká voda, mýdlo, dezinfekce nebo antibakteriální gel, a tak stále dokola. Tím sice zabráníme šíření virů a bakterií, ale pokožku rukou to extrémně namáhá, což může vést až k jejímu popraskání nebo ekzémům. Časté mytí a dezinfikování rukou narušuje ochrannou lipidovou vrstvu, která je přirozenou bariérou naší pokožky proti škodlivým vlivům zvenčí. Kvůli tomu ztrácí kůže schopnost zadržovat vlhkost a je náchylnější k poškození. Proto používejte kvalitní a šetrná tekutá mýdla, nejlépe ta, která mají neutrální pH nebo pH v rozmezí 5–7 a horkou vodu vyměňte za vlažnou.

Pravidelná hydratace je základ

Na hřbetu rukou je výrazně méně mazových žláz než na obličej a na dlaních chybí zcela. A jak už bylo řečeno, časté mytí vysoušení rukou pokožky ještě podporuje. Proto mějte vždy po ruce hydratační krém. Po každém mytí rukou nebo použití dezinfekce si je hned namazejte. Přes den je ideální použít krém, který se rychle vstřebá, ale dodá pokožce dostatečnou hydrataci a výživu. Na noc můžete zvolit hutnější krémy, případně si dopřejte regenerační zábal. Ruce si namažte silnější vrstvou vašeho oblíbeného krému a navlékněte si bavlněné rukavice. Vaše pokožka tak dostane přes noc velkou dávku výživy, hydratace a regenerace.

 Extra péče – peeling a formující krémy   

Chcete mít pokožku na rukách opravdu jemnou? Vyzkoušejte peeling. Ten pomůže s odstraněním zrohovatělé a odumřelé kůže. Lépe se pak navíc vstřebávají dodávané živiny. Stačí ho ale použít jednou týdně a volte raději jemnější peeling určený přímo na ruce. O pokožku na rukách už máte postaráno, ale trápí vás ochablé paže? I to se dá řešit speciální péčí! Kromě pravidelného cvičení vyzkoušejte i speciální krémy, pomáhají vytvarovat problémové partie, jako jsou stehna, pas, nebo právě paže.

Bioten BODYSHAPE SLIM NO GYM GEL

Bioten BODYSHAPE Slim-No-Gym Gel proti celulitidě obsahuje vysoké procento ACTIGYM™, silné a oceňované ingredience založené na bermudském mořském planktonu získaném prostřednictvím mořské biotechnologie. SLIM NO GYM napodobuje účinek vytrvalostního cvičení, které zlepší vytvarování těla. Nově vytvoří siluetu zmenšením obvodu pasu, vykreslením kontur stehen a ochablých paží.Gel je navíc vylepšený o výtažek z brusinek přírodního původu, bohatým na třísloviny, vitamín C a AHA ovocné kyseliny.

Cena: 249 Kč/150 ml

Indulona měsíčková

Krémy na ruce Indulona mají unikátní složení, které poskytuje Vaší pokožce všestrannou péči. Regeneračně – hydratační krém se zvláčňujícím efektem pro normální a citlivou pokožku obohacený výtažkem z měsíčku lékařského a glycerinem pokožku zvláčňuje, zjemňuje a vyhlazuje.

Cena: 49,90 Kč /85 ml

Indulona olivová

Hydratační ochranný krém je obohacený olivovým olejem, který chrání pokožku před vysoušením. Olivový olej je zdrojem vitamínů A a E, napomáhá obnově kožních buněk, zvyšuje elasticitu pokožky a tím zpomaluje proces stárnutí.

Cena: 49,90 Kč/85 ml

Indulona Sensi Care

Indulona Pečující tekuté mýdlo SENSI CARE s magnolií a panthenolem bylo speciálně vyvinuto tak, aby poskytovalo účinné čištění a jemnou péči i citlivé pokožce rukou. Složení obohacené o hydratační složky zanechává po umytí pokožku rukou jemnou a vláčnou. Vhodné pro každodenní použití, pro celou rodinu. Pro citlivou pokožku.

Cena: 69,90 Kč /300 ml