Věřte nebo ne, ale na nákupu brýlí se dá skutečně ušetřit?

Inflace nabírá na obrátkách a ceny všeho velmi rychle rostou. Pořízení nových kontaktních čoček, dioptrických či slunečních brýlí v kamenném obchodě nepatří zrovna mezi nejlevnější záležitosti. Připravili jsme pro vás několik tipů, jak při jejich nákupu ušetřit stovky či dokonce tisíce korun. Neunáhlujte se a pečlivě si celý nákup promyslete.

Nakupujte přes e-shop

Při nákupu brýlí a kontaktních čoček na internetu můžete ušetřit až ⅔ z jejich běžné ceny. Kromě toho máte často daleko větší výběr než v kamenné prodejně. Například na e-shopu alensa.cz máte na výběr až z 7 000 obrouček skladem. Máte tedy mnohem větší šanci si najít ty pravé. Při nákupu nad určitou hodnotu máte doručení brýlí nebo čoček zdarma. Jestli se obáváte, aby vám brýle kupované přes internet slušely, můžete využít tzv. virtuální zrcadlo. Pomocí kamery na počítači či na mobilním telefonu vidíte sebe přímo s vybranými brýlemi. Pohodlně si tak můžete zkoušet  desítky různých modelů a typů, než najdete ty, které vám dokonale sednou. “Nakupování brýlí a čoček přes internet je dnes už běžnou záležitostí. Neplaťte zbytečně, když nemusíte. Kvalita brýlí a čoček v porovnání s kamennými prodejnami je totožná, jen nezapomínejte mít po ruce aktuální vyšetření od vašeho očního specialisty,” říká Kristýna Štěbetáková, optometristka e-shopu alensa.cz, on-line prodejce dioptrických a slunečních brýlí, i kontaktních čoček.

Měňte skla, ne rámy

Nechcete kupovat nové a drahé obroučky? Máme pro vás jednoduché řešení! Stačí si nechat, ve svých starých brýlích, vyměnit skla za nové. Na alensa.cz si můžete vybrat nejen skla na dálku či na blízko (jednoohniskové čočky), ale i multifokální skla. V nabídce naleznete všechny možnosti ztenčení skel, a také několik speciálních úprav. Zvolit si můžete filtr blokující modré světlo, samozabarvovací skla či dioptrické brýle se slunečními skly. “Stačí vyplnit adresu doručení a počkat na potvrzující email s instrukcemi, jak je odeslat k nám do Alensy. Pokud si vyberete například Zásilkovnu, doručení tam i zpět je zdarma. Stačí, když k obroučkám přiložíte číslo objednávky či fakturu,” radí Štěbetáková.

Doba na zábrus nových brýlových skel je 5-10 dní. Poté vám budou brýle zaslané zpět. Cena za výměnu brýlových skel začíná na necelých 800 korunách a zahrnuje UV filtr, extra tvrzení, hydrofobní vrstvu, antireflex a samočisticí vrstvu.

Privátní značky jsou levnější

Jednou z možností, jak při nákupu brýlí a kontaktních čoček, ušetřit je dát přednost privátním značkám. Jsou to ty značky, které jsou vázané s konkrétní optikou či jiným obchodem s optickými potřebami a jsou dostupné v jejich distribuční síti, jinde je proto nekoupíte. Privátní značky jsou velmi podobné nejen kvalitou známým značkám, které si můžete koupit z pohodlí domova přes internet. Tyto alternativní značky kontaktních čoček a brýlí pochází od renomovaných výrobců a bývají většinou cenově podstatně výhodnější. Například značky Crullé, Marisio nebo Kimikado, které se pyšní nejen designovými kousky, ale také velmi kvalitním provedením. Mají široký sortiment a velmi příjemné ceny.

Povrchové úpravy v ceně

Jednou z dražších položek při nákupu brýlí jsou povrchové úpravy skel. V kamenných prodejnách jsou často jednotlivé úpravy zpoplatněny vysokými částkami. Nakupujte proto v takovém e-shopu, kde máte v ceně už několik takových úprav započtených. Jedná se o zmiňovaný UV filtr, antireflexní, samočisticí nebo superhydrofóbní úpravy. Tímto ušetříte další finanční prostředky.

Využijte příspěvek na nové obroučky

Posledním tipem, jak ušetřit při nákupu nových brýlových obrouček je sledovat aktuální kampaně různých prodejců. Alensa.cz nabízí příspěvek 150 Kč, který se vám pak odečte od celkové ceny nákupu. Jak takový příspěvek získat? Je to velmi jednoduché! Stačí si nechat vyšetřit zrak u oftalmologa (očního lékaře) či optometristy. Následně stačí nahrát váš předpis do svého zákaznického účtu a jakmile projde předpis kontrolou, Alensa vám zašle unikátní slevový kód na pořízení nových brýlí.

Velký výběr dioptrických či slunečních brýlí, kontaktních čoček a dalších produktů pro péči o oči najdete na www.alensa.cz.