Kroky, díky nimž si konečně vyberte správný pásek

Pásek je, zejména pro muže, nedílnou součástí každodenního oblékání. Opticky rozděluje postavu, a i když se to možná nezdá, vždy přitáhne pozornost. Věnujte proto jeho výběru minimálně takovou pozornost, jakou věnujete výběru bot. Volte vždy pásek z kvalitní kůže, precizně ušitý a s odolnou sponou, který vám poslouží mnoho let.

Pokud se u výběru pásku trápíte, a často sáhnete vedle, mohly by vám pro další nákupy posloužit jednoduché tipy, na co se zaměřit.

  1. Jakou zvolit barvu

Platí nepsané pravidlo, že u formálních outfitů by měl mít pásek stejnou barvu a materiál jakou má vaše obuv. Pokud tedy máte kožené polobotky v tmavě hnědé barvě, měl by tomu odpovídat i výběr pásku. V tomto případě opravdu méně znamená více.

Často se setkáte s doporučením, abyste volili praktický neutrální odstín – nejčastěji černou. Doporučení sáhnout po odstínu, který maximálně unosíte, je na místě. Avšak černá nemusí pro každého znamenat automatickou výhru. Raději prozkoumejte svůj šatník a oblečení, ke kterému pásek nejčastěji nosíte. Až poté přemýšlejte nad tím, který odstín bude skutečně tím nejpraktičtějším. V případě, že tíhnete k hnědým oblekům a odstínům béžové, skvěle poslouží hnědý pásek, pokud jsou vaše outfity barevně pestré, pravděpodobně největší službu prokáže černá. Pokud páskem nejčastěji doplňujete džíny a máte rádi, když hezky ladí, porozhlédněte se po opasku v tmavě modré.

  1. Kůže symbolizuje kvalitu a eleganci

Pokud chcete, aby vám pásek vydržel déle než jednu sezónu, měl by být z kvalitní přírodní kůže. Ta má ve srovnání s ekologickou kůží mnohem delší životnost a zároveň působí elegantnějším dojmem. To oceníte zejména tehdy, když dbáte na dobrý dojem při pracovních jednáních. Oproti kožence se vám u kůže nestane, že by se vám drolila a ošoupala na svých hranách.

  1. A co spona?

Pokud tápete nad barvou spony, orientujte se podle oblíbeného odstínu kovu, který nosíte. Ke zlatým šperkům a doplňkům, se nejvíce hodí i spona ve zlaté barvě. Současně ale můžete sáhnout i po neutrální černé, která zejména na černém či tmavě šedém pásku hezky splyne a nebude se s jinými tóny přebíjet.

Co se týče typu spony, důmyslné provedení a možnost přizpůsobovat si pásek podle jednotlivých kalhot i váhových proměn, vám nabídne automatická spona. Pásek si díky speciálnímu systému nastavíte přesně tak, jak potřebujete, bez zbytečného přidělávání dírek.

  1. Jak si poradit se správnou délkou

Délka pásku by měla odpovídat obvodu vašich boků, popřípadě pasu, záleží, kde chcete pásek nosit. „Namísto přeměřování je možné vybrat si pásek s odepínací sponou standardně dodávaný v délce 120 cm, ta je vhodná pro obvod maximálně 110 cm, který si po zakoupení odstřihnutím přebytečné části upravíte přímo na míru. U pásků Redfir si navíc můžete zakoupit i jinou sponu a vzájemně tak kombinovat různé pásky s rozdílnými sponami podle nálady a potřeby,“ říká Michal Červenák, zakladatel české značky kožených pásků Redfir. Tuto variantu uvítáte také tehdy, když chcete někoho překvapit milým a praktickým dárkem, ale je nemístné ptát se ho předem na jeho míry.

NÁŠ TIP: Český kožený pásek s automatickou sponou

Černý opasek z kvalitní italské kůže s automatickou sponou umožňuje přizpůsobit si délku podle každých kalhot i aktuální váhy.

Speciální systém zapínání disponuje rozestupy pozic už po 6 milimetrech. Česká výroba ve spojení s italskou usní navíc zajišťuje nejvyšší možnou kvalitu.

Cena: 1 990 Kč

www.redfir.cz