Je tu čas se pomalu, ale jistě, připravit na jarní sezonu!

Prodlužující se den je předzvěstí blížícího se jara a s ním přichází i sezónní obměna šatníku. Tlusté zimní kabáty a bundy uložíte hluboko do skříně a nahradíte je lehkými jarními svršky. Pokud přemýšlíte nad tím, že byste si letos pořídili nějaký nový jarní model, právě nastal ten správný čas na jeho pořízení.

Nadčasovým jarním svrškem je klasický trenčkot. Letos se představí především v neutrálních barvách, jako je béžová, černá a tmavě modrá. Díky své univerzálnosti se hodí jak třeba k elegantní pouzdrové sukni a botám na podpatku, tak k džínům a teniskám. Stylovou alternativou k trenčkotu jsou lehké minimalistické kabáty bez pásku. Loni se na scéně objevila novinka – shacket, a ani letos nebude v jarní kolekci chybět. Kráčejte s trendy a oživte jarní look košilovým kabátem ve svěžích pastelových barvách.

Dalším základním kouskem šatníku, který by vám na jaře neměl chybět, je kožená bunda. V tomto případě je lepší sáhnout po univerzálních barevných odstínech, které z módy nikdy nevyjdou, a můžete je tak nosit klidně několik let. To samé platí o denimu. I když jsou džínové bundičky vhodné spíš do teplejších měsíců, pokud nějakou hledáte, pořídit si jí můžete už klidně teď.

Co však rozhodně na začátku jara unosíte, jsou lehké prošívané svršky. Nabídnou se jak bundičky do pasu, tak delší prošívané kabáty, nebo také prošívané vesty. Pod vestu oblékněte teplý svetr, mikinu nebo třeba bundičku.

Jarní počasí je celkem nevyzpytatelné. Jednou svítí sluníčko a po chvilce začne znenadání pršet. Pořiďte si proto ležérní nepromokavou pláštěnku, ve které vás nepříjemný déšť ani vítr nepřekvapí. Dáte přednost neutrálním tónům, nebo veselým barevným kouskům?