RE:TENT taška, která byla dřív stanem

Česká značka outdoorového oblečení a vybavení Hannah nabízí svým zákazníkům speciální tašku s názvem RE:TENT. Tyto tašky vznikají ze zbytkových látek, které jsou používané při výrobě stanů či oblečení. Je tak minimalizován odpadní materiál, pro který by jinak nebylo žádné další využití.

„Tašky vznikly původně jako firemní dárek a první várka byla vytvořena přešitím starých stanů. Obdarovali jsme jimi naše obchodní partnery, kteří byli z nápadu nadšeni. Jejich nadšení se přeneslo na nás a v letošním roce jsme RE:TENT tašky uvedli do naší prodejní sítě, může si je tak nyní pořídit každý. Naší vizí je posouvat se dál a být každý den lepší než včera, proto neplýtváme a vracíme našim materiálům život“ přibližuje původ nápadu Tomáš Šebesta, marketingový ředitel.

RE:TENT taška je tak alternativou k jednorázovým taškám, které dostáváme v obchodě při nákupu. V kapse můžete mít pořád kousek stanu, do kterého se vejde celý nákup. Díky použitému materiálu je možné tašku složit tak, aby nezabírala moc místa a mít ji vždy po ruce. Šetříte tak spotřebu igelitových či papírových tašek, navíc podpoříte i myšlenku recyklace a dalšího využití produktů. Tašky jsou vyrobené z nylonu nebo polyesteru a jsou tak snadno omyvatelné a udržovatelné. Díky použitému materiálu mají nosnost 10 kg+, nemusíte se tak bát, že v RE:TENT tašce nákup poztrácíte cestou domů.

Tašky je možné zakoupit v prodejnách Hannah a ve vybraných prodejnách Rock Point, cena za jednu tašku je 50 Kč.

RE:TENT  není jediným projektem Hannah, který pracuje s recyklací a udržitelností. „Do každé kolekce přidáváme nové ekologičtější materiály a snažíme se také recyklovat. Například nové batohy pro jaro a léto 2022 vyrábíme z materiálu R-PET, jeden batoh je vyroben ze 14 pet lahví,“ představuje další recyklo novinku Jan Štika, manažer značky Hannah. „Co se týká našich kolekcí, tak i tam se snažíme klást důraz na udržitelnost. Využíváme například eco materiály: bio bavlnu či merino, nebo materiály na přírodní bází. Omezujeme použití chemikálií, rozpouštědel či lepidel a samozřejmě používáme vratné a recyklovatelné obaly a eliminujeme množství odpadu,“ doplňuje Jan Štika.