Byliny, které byliny pomáhají během menopauzy?

Menopauza je zásadním obdobím v životě ženy, během kterého se toho spousta mění. Většinu z nás, které obdobím klimakteria procházíme, překvapí, že po všech těch životních zkušenostech namísto zaslouženého vnitřního klidu zažíváme neopodstatněný stres, roztěkanost, horší soustředěnost a nekvalitní spánek protnutý častým buzením. To, že jsme někde uprostřed období přechodu, pak poznáme podle toho, že nás v těch nejmíň vhodných chvílích atakují návaly horka a nadměrné pocení. Že vás to nebaví, ale nelíbí se vám představa hormonální léčby? Nevadí! Díky doplňku stravy GS Merilin Harmony si můžete zvolit i přírodní cestu plnou bylinek.

Odpradávna využívali ženy přírodní suroviny jako lék na všechno. Ani v moderní době se ale starých receptů nemusíme vzdát. Existuje hned několik bylinek, které nám během menopauzy dokážou hodně pomoci. Které to jsou? A můžeme pro svůj organismus a harmonii udělat něco i my sami? 

Ploštičník hroznatý

Bylina pocházející z východního pobřeží se vyskytuje především v Kanadě a na území USA při Atlantickém oceánu. Výjimečná je především díky svému kořenu, který obsahuje glykosidy a terpeny, jež jsou svými účinky nápadně podobné estrogenům. Během menopauzy jsou to právě ženské pohlavní hormony estrogeny, jejichž produkce klesá až přestane úplně. Ploštičník je v tomto období řešením nejen na gynekologické potíže, ale také jako lék na nespavost, zlepšuje koncentraci a paměť a má pozitivní vliv na psychickou pohodu.

Třezalka tečkovaná

Krásná žlutá trvalka je velmi významnou bylinkou lidového léčitelství, a to díky silnému působení na náš organismus. Pyšní se zejména sedativními a zklidňujícími účinky a z tohoto důvodu je tou pravou, která nám pomůže prožít harmonické klimakterium. Navíc má vliv na pevný a kvalitní spánek a posiluje imunitní systém.

Dopřejte tělu to, co zrovna potřebuje

Některé z nás dokáže menopauza opravdu hodně potrápit. V takových chvílích se vyplatí bylinkami nešetřit. Doplněk stravy GS Merilin Harmony obsahuje kombinaci extraktů z bylin ploštičníku hroznatého a třezalky tečkované, u níž rozsáhlá klinická studie ověřila, že během menopauzy pomáhá jak na fyziologické, tak i psychické potíže.

Jak bylinky během menopauzy užívat

Pokud si byliny sbíráte sami, dodržujte pár pravidel. Rostliny nesbírejte po dešti, protože když budou mokré, hrozí, že je během sušení napadne plíseň. Sušte je ve stínu a skladujte v neprůhledných dózách, ideálně papírových sáčcích. Z jednotlivých bylin pak stačí uvařit čaj či nálev a pravidelně popíjet. Pokud nemáte na pěstování a sbírání bylinek čas, můžete si je koupit už usušené na pultech obchodů. A pro ty, jež dávají přednost jednoduchosti, je zde doplněk stravy GS Merilin Harmony, který kromě účinné kombinace extraktů z bylin ploštičníku hroznatého a třezalky tečkované obsahuje ještě vápník a vitamín D3, jenž pomáhají zachovat pevnost kostí. Doplněk stravy je bezpečný i při dlouhodobém užívání a nezpůsobuje váhový přírůstek.

GS Merilin Harmony

3měsíční kúra (90 tablet)

Orientační cena: 526 Kč + měsíc užívání zdarma

Dávkování: 1x denně jedna tableta

Účinné látky: Ploštičník hroznatý, třezalka tečkovaná, vápník, vitamin D3

Efekt lze očekávat nejdříve po 4 – 6 týdnech užívání

Více informací se dozvíte na www.merilin.