Zimními sporty v novém kvalitním vybavení

Přichází bílá zima, na kterou se jistě už všichni těšíme, protože budeme moci v této těžké době  a alespoň v rámci současných možností odpočívat v přírodě a oddávat zimním sportům i radovánkám. A jak říkají milovníci venkovních aktivit, neexistuje špatné počasí, jen špatné oblečení. Proto se vyplatí vybavit se na zimu kvalitním funkčním oblečením renomovaných značek jakou je např. Columbia, jejíž technologie vás udrží v teple a suchu, ochrání před větrem a mrazem, ale zároveň jsou i prodyšné. Důmyslné střihy v kombinaci se strečovým materiálem umožňují svobodný pohyb při sportu. Bundy lze i efektivně vrstvit a jednotlivé vrstvy jsou funkční samy o sobě a tak svým majitelům umožňují přizpůsobovat oblečení aktuálním rozmarům počasí nebo jejich aktivitám např. při skialpinistických výstupech. Oblečení nabízí také řadu funkčních vychytávek v podobě nastavitelný kapucí, manžet, odvětrání, různých skrytých kapes, nepromokavých zipů či lavinové technologie RECCO.

Už dávno neplatí, že čím tlustší bunda je, tím je i teplejší. Dnešní technologie zateplení kombinují různé formy a úrovně recyklované péřové výplně se syntetickým zateplením. Značka Columbia zvyšuje tepelný komfort u svých výrobků oceňovanými termoreflexními podšívkami Omni-Heat. Letošní novinka značky Columbia Omni Heat Infinity se zlatými tečkami poskytuje až o 40% více tepla. Kolekce tak nabízí široké portfolio lehkých a zároveň teplých bund.

Je důležité vybírat si zimní oblečení podle aktivit, které na horách děláte. Pokud se hodně pohybujete, vyznáváte skiaplinismus nebo i výšlapy za sjezdy v panenském sněhu apod., vhodné jsou lehčí na sebe vrstvitelné samofunkční bundy s možností např. vepnout hybridní lehkou péřovou bundu, kterou lze pak sbalit do vlastní kapsy. Ty pak doplnit o funkční střední a spodní vrstvy oblečení. Pro klasické lyžaře jsou vhodné jednovrstvé teplejší bundy. Jste-li spíš rekreačním zimním sportovcem, fanouškem apres-ski na čerstvém vzduchu nebo trávíte spíš čas odpočinkovými procházkami a dohlížením nad radovánkami dětí, doporučujeme silnější a více zateplené svrchní vrstvy. Opět je vhodné oblečení vrstvit.

Značka Columbia Sportswear, lídr v oblasti outdoorového sportovního vybavení, nabízí širokou kolekci atraktivních funkčních zimních outfitů a doplňků od hlavy k patě pro muže, ženy i děti. Lze je libovolně kombinovat a barevně sladit dle vlastních preferencí. Zapomeňte na hibernaci a jděte vstříc novým dobrodružstvím. Technologie Omi-Heat, které zajistí teplo, naleznete v čepicích, rukavicích, bundách, středních vrstvách, funkčním prádle i botách. S Columbií budete v pohodě, teple a suchu v podstatě kdekoliv a kdykoliv.

Na lyže nebo snowboard

Univerzální pánská lyžařská bunda Columbia Aerial Ascender je novinkou v letošní kolekci, kombinuje prémiové materiály a nejlepší technologie značky Columbia. Je navržena tak, aby poskytla celodenní pohodlí na sjezdovce i lanovce. Strečová voděodolná membránová konstrukce Omni-Tech s plně podlepenými švy zajišťuje prodyšnost. Tepelný komfort zajišťuje výplň spolu s novu termoreflexní podšívkou Omni-Heat Infinity, která díky zlatým metalickým tečkám odráží a udržuje více tepla a zároveň je prodyšná. Bunda je vybavena řadou funkčních prvků a vychytávek, jakými jsou mimo jiné nastavitelná s helmou kompatibilní kapuce, chránič brady, odvětrání v podpaží pro optimální regulaci teploty nebo několik účelných kapes v různých částech bundy. Je k dispozici v několika barevných variantách i verzi anorak.

Bundu skvěle doplňují lyžařské kalhoty Columbia Kick Turn II se strečovým, voděodolným a prodyšným svrškem, vydrží sněhovou vánici i déšť, zatímco vnitřní nohavice s novou pokoročilou termoreflexní technologií Omni Heat Infinity vás udrží v teple, když teploty klesnou. Chytré detaily doplňuje anatomický high-tech design s nastavitelným pasem pro osobní fit, vytvarovaná kolena pro volnější pohyb, zpevňující nášivky u kotníků  vnitřní návleky, které lze snadno přetáhnout přes boty. Kolekce nabízí několik barevných variant vč. černé.

Alternativou pro dámy je například bunda Columbia Glacier Insulated Jacket plná technologií navržená tak, aby ochránila nejen před mrazem. Membránová konstrukce Omni-Tech s obousměrným pohodlným strečem poskytuje voděodolnost, pružnost i vysokou prodyšnost pro optimální teplotu. Zvýšený tepelný komfort zajišťuje nová pokročilá technologie termoreflexní podšívky Omni-Heat Infinity, která odráží a následně udržuje teplo díky zlatým tečkám. Optimální termoregulaci zajišťuje i 2cestné větrání v podpažíse systémem zpětného větrání. Dostatek úložného prostoru poskytují kapsy na ruce na zip, kapsa na hrudi, speciální na skipas i kapsa na smartphone či brýle. Bunda dále nabízí řadu funkčních vychytávek jako nastavitelné manžety vč. všitého vnitřního lemu proti vniknutí sněhu nebo kapuci kompatibilní s helmou či plně podlepené švy. To tuto dámskou bundu Columbia činí ideální volbou na lyžování či jiné zimní sporty.

Outdoor či sklialp?

Hybridní pánská nebo dámská bunda Columbia Titan Pass Double Wall z nejvyšší řady kolekce Columbia Titanium je nabitá špičkovými technologiemi pro venkovní pohodu a aktivity i v nejchladnějších zimních dnech. Voděodolný svršek doplňuje nepromokavá dvojitá izolační konstrukce Columbia Double Wall eliminující únik tepla a proniknutí externích nežádoucích vlivů počasí. Zateplení se syntetickou recyklovanou péřovou výplní umocňuje pro maximální tepelný komfort technologie Omni-Heat Infinity se zlatými tečkami díky němž zajistí až o 40% více tepla. Může být použita samostatně nebo jako mezivrstva. Design bundy doplňuje řada funkčních detailů, mezi které patří i možnost bundu lehce sbalit do vlastní náprsní kapsy, když nebude potřeba. Je tak v kombinaci s vybranými svrchními vysoce technickými bundami kolekce Titanium ideálním parťákem na skialpinistických výstupech.

Spodní vrstva

Columbia jde až na kůži. Proto nabízí i spodní funkční prádlo s technologiemi Omni-Heat. Funkční triko i legíny zajistí termoreflexní cirkulaci tepla při těle. Oceníte to jak na procházkách, tak při zimních sportech.

Čepice a rukavice

Oceňovaná Omni-Heat technologie značky Columbia je nepostradatelným funkčním prvkem i u rukavic a čepic, které oceníte při všech aktivitách v zimních měsících. Zajistí teplo i prodyšnost. Lyžařské rukavice navíc vynikají voděodolnou technologií Omni-Tech nebo OutDry.

Kolekce Columbia je k dostání ve značkových prodejnách Columbia v pražském OC Letňany, v brněnské Olympii a olomoucké Šantovce, řetězci Sportisimo, Hervis, v Urban Store, ale také v řadě e-shopů jako například www.vitejvenku.cz, www.sportisimo.cz/columbia, www.sportovna.cz, www.4camping.cz