Na brněnské výstaviště se vrací festival Dance LIFE! 2021

Příští víkend od 26. do 28. listopadu proběhne po covidovém přerušení v loňském roce 9. ročník

">festivalu DANCE Life!. Největší taneční festival ve střední Evropě, který se tradičně uskuteční na BVV – Veletrhy Brno, nabídne opět to nejlepší z taneční scény. Těšit se můžete na 50 tanečních workshopů, přes 50 vystoupení na 6 pódiích, 7 tanečních soutěží napříč tanečními žánry a také konkurz do prestižní baletní školy The Royal Ballet School v Londýně.

Dance Life! nabídne od pátku do neděle desítky workshopů nejrůznějších tanečních žánrů v 5 studiích. Lektory workhopů budou i tentokrát přední osobnosti české i zahraniční taneční scény, letos např. Daria Klimentová (CZ), Patryk Zamojski (PL), Nataša Novotná (CZ), Fanny Barrouquére (FR), David Strnad (CZ), Tomáš Kuťák (CZ) a další. Více k nabídce workshopů zde. Kromě workshopů budou návštěvníci moct zhlédnout vystoupení různých tanečních stylů, včetně speciálního bloku TOP DANCE Life! ART SHOW.

Program festivalu vyvrcholí v sobotu 27. listopadu, kdy nabídne ta nejlepší vystoupení současné české taneční scény. Od 16:00 zde proběhne

">GALA představení českých konzervatoří, od 17:00 pak přehlídka baletních souborů národních i regionálních divadel a nezávislých tanečních souborů. Těšit se můžete na představení souborů Národního divadla v Praze, Národního divadla Brno, Moravského divadla Olomouc, Divadla J. K. Tyla v Plzni, Jihočeského divadla a dalších.

V rámci festivalu proběhnou interpretační i sportovní taneční soutěže, např. Na špičkách, Festival Tanečního Mládí, Danza LIFE! Cup, Mistrovství ČR v Plesových formacích a další.

Na závěr festivalu – v neděli 28. Listopadu –  proběhne konkurz do prestižní baletní školy The Royal Ballet School v Londýně, vedený bývalou první sólistkou Anglického národního baletu a pedagožkou této školy Dariou Klimentovou. Zájemci o studium mají nyní jedinečnou možnost zúčastnit se tohoto mezinárodního konkurzu – registrace jsou možné až do 22. listopadu 2021. Více informací naleznete na odkazu ZDE.

Projekt Dance Life! je realizován za podpory Ministerstva kultury České republiky a pod záštitou ministra kultury České republiky a primátorky Statutárního města Brna.

Více info o festivalu naleznete na webu nebo na Facebooku.