Mikolas Josef ozřejmil, jak je to s jeho orientací!

Zpěvák Mikolas Josef, který v posledních měsících, nejen svým milým úsměvem, ale především svými songy oslňuje celou Evropu, vystoupí v rámci Prague Pride 2018. Pozvání přijal na kulturní večer Dance Divas na pražském Výstavišti 10. srpna. Konečně také promluvil o své orientaci!

„Neváhal jsem ani chvilku. Jednak je to akce, která je skvěle organizována panem Janisem Sidovským a hlavně jde především o komunitu, kterou mám velmi rád. Osobně si myslím, LGBT lidé by měli ukazovat svoji hrdost a mají mojí podporu. Takže je mi ctí na tomto večeru zazpívat," prozradil Mikolas, který právě kvůli tomuto večeru musí předčasně ukončit svoji pracovní cestu do Kanady.

„Byl jsem tam pozván a skládám tam nové songy s lidmi, kteří byli nominovaní na cenu Grammy. Spolupracují se jmény, jako jsou Madonna, Britney Spears a mnoho dalších. Je neskutečné je pozorovat při práci a dostávat od nich zpětnou vazbu na mou tvorbu," svěřil zpěvák. Ten na pražské vystoupení přiletí jen pár hodin před jeho začátkem.

Jeden z častých dotazů je na Mikolasovu orientaci. „Jsem heterosexuál a jsem s tím spokojený. Pocit spokojenosti s vlastní orientací bych přál každému člověku. To je ten důvod proč podporuji LGBT komunitu. Nežiji v hetero bublině, kde bych nevnímal problémy minorit," vyjasnil nejúspěšnější český účastník Eurovize.

Ještě před účastí v evropské pěvecké soutěži, složil a nazpíval song Free, který se otázkami menšin zabývá. "V písni Free mluvím k panu Putinovi, označuji tam jeho názory na LBGT komunitu. Jsem rád, že právě ona zazní na Dance Divas," dodal Mikolas, který také vzdá poctu Michaelovi Jacksonovi.

Foto a zdroj: Mikolas Josef Team – Head of Public Relations