Kulturní dům Novodvorská ožil pohybem, zpěvem a dětským smíchem

Známá cvičitelka Hanka Kynychová už tradičně tráví léto s dětmi z dětských domovů. Vždy je úspěšně zaujme tanečním projektem Hejbejte se a zpívejte.  Kulturní dům Novodvorská, stejně jako vloni, hostil letní soustředění smysluplného projektu. Děti se učily tančit, zpívat a seznamovaly se s divadelními prkny, které i pro ně znamenají svět. Všechny tyto zkušenosti pak zúročí v soiboji, kde se mezi sebou jednotlivé dětské domovy utkají o medaile.

Projekt, který je určen pro všechny věkové kategorie, každoročně podporuje řada známých tváří, které jsou pro děti velkým vzorem a motivací. Na letošní letní soustředění, které bylo zahájeno velkým workshopem, děti přišli pozdravit Klára Doležalová, Libuška Vojtková – Rohlíčková, Marie Křížová, Honza Kříž a Petr Kutheil. Nechyběl ani bubeník Tokhi se svojí skupinou Groove Army, Kristýna Janáčková nebo idol dívčích srdcí Milan Peroutka.

Libuška Vojtková – Rohlíčková svěřila, že k práci tanečnice už se pravděpodobně nevrátí: „Z tanečního oboru jsem už dlouho pryč, takže by bylo velmi náročné dostat se do formy. Navíc mám velké problémy se zády, které jsem měla už před druhý porodem, takže už ani tančit nezkouším. Jsem ráda že unesu Elinku. Když je potřeba, ráda podpořím děti, když je potřeba. Takže jsem dorazila jako podpora. Třeba se bude někdo z dětí, o které se Hanka stará, dostat na konzervatoř a tancem si vydělávat.“ Bývalá tanečnice dorazila na akci se synem a pro děti z dětských domovů upekla bábovku, protože po vydatném tréninku si prý zaslouží sladkou odměnu.

Milan Peroutka je již stálicí akcí projektu Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou. Je idolem nejednoho dívčího srdce, proto když může, rád přijde Hanku podpořit. „Na letním soustředění jsem byl za dětmi už vloni a je tady moc fajn atmosféra, jsem rád, když jsou děti kolem mě a zpívají se mnou,“ svěřil svoje dojmy zpěvák známý ze soutěže Tvoje tvář má známý hlas.

Bubenická parta Tokhi &the Groove Army také není na akci žádným nováčkem. Už řadu let vytváří atmosféru na finálových závodech a k Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou tak neodmyslitelně patří. Letos přijali nabídku účastnit se letního workshopu a pro děti si připravily Cajon workshop. „Jsme rádi, že můžeme být součástí a pomáhat dětem z dětských domovů. Vytáhnout je občas mimo stereotyp a zažít s nimi super chvilky. Děkujeme za fantastickou práci Hance Kynychové,“ svěřil svoje pocity Tokhi.

Do Čech se již vrátil dvojnásobný držitel ceny Thálie Honza Kříž, proto s manželkou Maruškou neodmítli Hančino pozvání. Ani oni nejsou na akci nováčkem. Děti často podporují a motivují. Výjimkou tak neudělali ani letos, kdy navíc děti studují muzikál Srdcový král, v kterém v divadle Kalich oba zpěváci excelují. Honza se navíc svěřil, že ho po návratu z ročního kontraktu v Německu čeká nový muzikálový projekt v Čechách: „Zatím nemůžu říct nic bližšího, ale bude to velké překvapení.“

Dalšími muzikály, které letos děti nastudují nebude chybět dětský muzikálový hit Královna Kapeska, který navazuje na muzikál Kapka medu pro Verunku. Do třetice všeho dobrého děti nastudují také číslo z muzikálu Zdeňka Bartáka Casanova, který v současné době uvádí Severočeské divadlo opery a baletu.

S dětmi na letním soustředění v Kulturním centru Novodvorská tančí a zpívá nejen Hanka Kynychová, ale také členové taneční skupiny Artefact, hvězda taneční soutěže Star Dance Marek Dědík, dále dlouholetí členové týmu Nadačního fondu Hanky Kynychové Lucie Škrobalová, Martin Ivanecký, Hanka Pilátová či zpěvák a hudební pedagog Jan Hönig. Za celou produkcí pak stojí KF production.

Velký dík patří partnerům letního soustředění, kterými jsou Tyčinky Fit – Úsovsko Food, Městská část Praha 4, Ehrmann, SlimPasta, CEP sports a FD sport.