Spolupráce Levandulového údolí a Nadace Tipsport pokračuje, sázet budou i ovocné keře

V dubnu letošního roku byl v Levandulovém údolí v Chodouni díky daru Nadace Tipsport vysazen třešňový a švestkový sad a spolupráce pokračuje i na podzim. V pátek 15. října se Levandulové údolí díky velkorysé pomoci Nadace Tipsport opět rozroste, tentokrát nejen o stromy, ale např. také o maliny, rybíz, angrešt či rakytník, jejichž BIO plody v dalších letech obohatí nabídku vyhlášených kulinářských specialit Levandulového údolí. Chybět nebudou ani jehličnany, které bezpochyby přispějí k pohodové atmosféře během adventu a Vánoc.

Do sázení se zapojí nejen zástupci Levandulového údolí a Nadace Tipsport, ale také děti ze ZŠ VIA Beroun, jejímž zřizovatelem je právě Nadace Tipsport. Žáci se zde seznámí s jednotlivými odrůdami, ale dozví se také o smyslu ekologického pěstování a o cestě k udržitelnosti.

Levandulové údolí v Chodouni je celoročním areálem

Levandulové údolí se nachází v Chodouni ve středních Čechách v turisticky vyhledávané oblasti brdských lesů a vápencových moří. I proto má zde pěstovaná BIO Levandule Chodouňská jedinečné vlastnosti. Levandule lékařská v BIO kvalitě je vyhlášená svými pozitivními účinky na zdraví a psychickou pohodu.

Vzhledem ke stále vzrůstajícímu zájmu návštěvníků zahájilo Levandulové údolí ve středočeské obci Chodouň celoroční víkendový provoz. Návštěvníci a milovníci čisté přírody se mohou pravidelně těšit na zajímavý program a dobroty z produktů z volných chovů, zahrad a farem také o státních svátcích a prázdninách. Na víkendové programy není třeba se objednávat a neplatí se zde vstupné.

A na co mohou návštěvníci těšit? „V oblíbených aroma domečcích můžete absolvovat aroma terapii. K dispozici jsou vám také naši terapeuti. Nezapomeňte se pobavit
a zahrát si na našich stezkách pro dospělé, projít se mezi BIO levandulovými poli,
po vápencových mořích nebo v našem BIO sadu. V naší restauraci v Duhové hale si pak můžete vychutnat levandulové mojito či prosecco, teplý BIO čaj či skvělou kávu  - ať už levandulovou, nebo tu z pražírny,“ říká Helena Neumannová, majitelka a zakladatelka Levandulového údolí.

www.levanduloveudoli.cz  

Credit: Levandulové údolí, Nadace Tipsport