Ceny kryptoměn se propadly, ale setrvalý stav to nebude…

Pokud investujete do kryptoměn, je pravděpodobné, že už jste zažili vzestup a pád a emocionální stres a překvapení, když jste viděli, jak vámi vybraná kryptoměna rychle padá. Obecně je investování do kryptoměn velkou emocionální zátěží, se kterou je třeba se vypořádat. Je tedy pochopitelné, že někteří investoři raději vycouvají. Pojďme se podívat, jak se vyrovnat s pádem ceny a jestli to má vůbec smysl.

Pád cen kryptoměn

Představte si, že hledáte kryptoměnu, do které byste investovali určitou částku, a hodnota kryptoměny klesne o 80 %. Prodali byste to, co držíte, nebo byste zatnuli zuby a počkali na další růst? Někteří lidé by své držené kryptoměny prodali se ztrátou 80 %, a to čistě ze strachu, že přijdou o všechny své peníze. To je ale dost unáhlené rozhodnutí, protože po krachu může následovat růst, který nejenže dožene vaši původní investici, ale může ji i překonat, někdy i několikanásobně.

Zároveň byste měli mít stanovený zisk, kterého chcete dosáhnout, a vytrvat ve svém rozhodnutí. Při investování nemůžete jen investovat a držet donekonečna. Opět se však nemůže jednat o prodej všeho, co držíte, lepší je část prodat (v případě většího zisku) a tu investovat jinam a stejný postup opakovat. I když kryptoměna klesne, musíte vytrvat, aby její cena mohla opět stoupnout. Chce to tedy trochu důslednosti a jasná pravidla, kterých je třeba se držet.

Existuje nějaký jiný způsob?

Neexistuje přece jen jiný, o něco lepší způsob, jak začít s investováním do kryptoměn? I přes neustálé propady na trhu kryptoměn je několik kryptoměn, které nevykazují tak vysokou volatilitu ceny. Jednou z nich je například PlatonCoin (PLTC), který si udržel svou hodnotu, i když se trh s kryptoměnami několikrát zhroutil.